『薪火post』BNO 續期資訊(14) 請睇DOC再發問

1001 回覆
29 Like 5 Dislike
又知係淡季
Pish
多謝各位幫忙 再多謝寫doc既巴絲打
我得左啦
大大力搣貼紙
比我想像中易搣
我都覺得好易搣,唔明點解咁多人話會好易搣爛。
之前咪有位巴打搣爛左同HMPO講
HMPO肯換過本比佢
話佢地都知依批貼紙痴力比較勁
我諗依家已經換過批貼紙
pish
收到DHL 一打開係舊證 新個本聽日先有
諗住係新既寄黎先
次次一講就係咁
呢類月經post 望兩眼就分得出邊班係五毛
一班就spin英國當年唔理你 但唔會講中共將香港剔出殖民地名單
一班就spin bno holder同每日150冇分別 但又唔講bno hmpo有審批權,150香港冇審批權
一班又spin 提出截龍係自私 但又唔提之前有法案定某一日前只有bno passport 自動成為bc單案例
仲有班就spin支那法例,話英國唔遵從聯合聲明道理係支那到(呢樣最撚好笑
呢d post真係五毛最多收入既時機
唔想再派膠,信則有,不信則無。

與其唔信英國會做嘢幫BNO人,我就更加唔信大陸會信守承諾一國兩制,普選特首? 以前大陸要睇香港面色,因為香港嘅GDP相對全國佔一定百分比,廿年之後嘅今日,根本香港已經變咗一個二線大陸城市,香港嘅重要性根本不復存在,既然無利用價值,仲駛唔駛俾面你香港俾特權你地班人。 根本中央就一早認定,就算無一國兩制,你班香港人都耐我咩何?
所以我好佩服genzo巴打
次次有post都同班五毛駁火
我舊bno 冇左
又冇識人可以幫我副簽
有冇可能成功續到
又問,你身邊一個美加澳紐星馬印歐一個朋友都無? 大中小學同學呢?

咁你依家識咗人先,過兩年再續囉。
應該得俾錢試先知
而家有親BNO post都會激戰
我知呢個問題比人問左好多次但係我自己上Google 同台灣入境處search 都搵唔到官方答案 我個問題就係如果我幾年前用厠板申請過台證 依家我續左本bno又想去台灣 咁可唔可以用bno 上網整台證? Thanks
利申 香港出世
屌, 月經
你知好多人問過就追post啦
咁點解你唔自己上網試?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞