『薪火post』BNO 續期資訊(14) 請睇DOC再發問

1001 回覆
29 Like 5 Dislike
屌 又嘈
我就唔會同佢嘈啦,由得佢自high 飽佢
無錯,我都叫佢如果想嘈,就返去相應嘅post度嘈,佢唔喺度點火頭,就乜事都無
再嘈就影響呢個post嘅討論
其實我都係, 大前年用廁所板入台北, 前年用BNO入台中, 全部網上簽, 完全冇問題

不過, 都有可能我N年前都用過BNO去過台灣, 可能台灣IO已經當BNO嘅我同廁所板既我係兩個唔同人都未定
去三次台灣
第一次用特區
之後全部用bno ,完全無問題呀
其實我都係, 大前年用廁所板入台北, 前年用BNO入台中, 全部網上簽, 完全冇問題

不過, 都有可能我N年前都用過BNO去過台灣, 可能台灣IO已經當BNO嘅我同廁所板既我係兩個唔同人都未定

做乜越講越離譜
做乜鳩 就算係同一個人都唔應該有問題先係正確

佢哋啲IO唔撚識字應該返去小學讀多次中文
台灣同大陸一樣,只係當BNO係旅遊證件。唔會用黎當係國籍身份證明。

由於唔係用黎當國籍身份證明,所以,對佢地黎講,你揸BNO定CNO又好,都唔存在雙重國籍問題。

我相信唔俾入境嗰啲可能之前用特區護照,第二次就用BC或其他國家護照入境,所以被Block。
嘩....咩事
有沒link bro?
睇黎hk watch以後大把野講
下星期一連兩場上下議院討論,呢排都應該熱炒。港共出聲還擊,變相幫BNO助攻。
thanks bro

btw...大家冷靜D

下個POST TOPIC大家想出咩....open to any suggestions
咁快出聲還擊?
謝絕伸手黨
梁天琦暴動案今日開始審
星期一柒娥已經老共上身,又係罐頭評擊話HKW干預香港內政,依家HKW出咗報告會,下個禮拜到上下議院,你估老共會唔會唔出聲... 最起碼又拋返果幾句台詞出嚟
多一個判入獄,多一分壓力俾英國政府
下個topic叫啲伸手牌自己refer去頭十個post搵答案
又一件入嚟點火頭離題
你要嘈就返去你聲稱覺得有問題嘅post 度嘈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞