【截龍吧!】BNO有效護照只餘15萬 特區護照累計簽發一千萬本!

1001 回覆
139 Like 25 Dislike
BNO唔係效忠女皇陛下,
難道效忠習近平?

英國唔係一個君主制帝國,
難道係一個共和國?

你連英國係乜野黎都未知, 你居乜撚英權呀你?

傻架?
呢個只係字眼問題, 相信可以睇為:

沒有對英國效忠, 自認中國人既, 點解要有居英權?
只應有居中權

而你的確無正面回應佢
BNO過咗期咪去續囉, 白痴架咩你?
人身攻擊出現鳥
你分唔分到 British Empire、United Kingdom 同 Great Britain?

原來你唔識架

居英權? 居支啦你
截龍都要加入智力測試
咁你一定pass唔到
隔離大把人屌你,你唔回應下?
回應D乜?
BNO唔係效忠女皇陛下難道效忠習近平? - see William Joyce's case after WW2.

https://en.wikipedia.org/wiki/William_Joyce

However, the Attorney General, Sir Hartley Shawcross, successfully argued that Joyce's possession of a British passport, even though he had mis-stated his nationality to get it, entitled him (until it expired) to British diplomatic protection in Germany and therefore he owed allegiance to the king at the time he commenced working for the Germans. It was on this basis that Joyce was convicted of the third charge and sentenced to death on 19 September 1945.
係宣戰時期, 你 trade with / work for 敵國一定係叛國啦

唔知你想UP乜
咁咪即係你又老屈,講完你又無視.

我再再再再重申一次:"用valid passports 截的話, 300萬人有valid passports, 就有300萬人可以轉BC" , 而我係無可能阻止其他人renew BNO Passports. 你唔好不斷無視.
你只係不斷用訴諸斷言謬誤老屈,你根本無用理據去反駁
呢個真
前一句帝國 後一句英女皇
唔講仲以為打二戰徵緊兵

再且帝國同英女皇都係用黎尊敬
邊有人由朝到晚掛係嘴邊
比佢講到cheap曬
指出你用咩邏輯謬誤去老屈我,點可能係唔關事?

你一直都無正面回應過:
用valid passports 截的話, 300萬人有valid passports, 就有300萬人可以轉BC, 我無得控制人唔好renew passport. 相反, 如果我係想少啲人有得轉做BC, 我洗唔洗係咁叫人renew BNO 呀? 我會唔會提出應該幫"有BDTC 父母而97前未夠18歲嘅人爭取"呀? 合理嗎?

所以你根本就係老屈我想減少人數
搞緊喇
哂鳩氣
你點吹大家都心知肚明唔會出現全體有資格嘅都續哂證
咪即係唔會如你所講300萬續就300萬有
結果咪可以推論到只得部份人有而唔係全部人有嘅大家質疑不公平情況
亦即係人地質疑你想因為自己已續而做既得利益
明未
"心知肚明"?
我唔係你我唔會知人哋個心諗乜
你要用誅心論去老屈, 咁點屈都得架啦
而且貳拾壹歲(八婆)嘅質疑, 係不斷無視"如果我係想少啲人有得轉做BC, 我洗唔洗係咁叫人renew BNO 呀? 我會唔會提出應該幫"有BDTC 父母而97前未夠18歲嘅人爭取"呀? 合理嗎?"
簡單講就係無論你鳩叫到幾大聲都好
個續證率都唔會係100%
而唔係100%下 set個rule 續證cut off 就達唔到平權個目的
明就明 唔明就算 唔洗喺度講乜q誅心論果d呀支呀左
so? 唔會100%等如會少人? 如果係90%, 會對你哋口中"想減少人平權"有咩影響?
咪又係一大堆人.

簡單講就係無論你鳩叫到幾大聲都好, 我係無法控制續證人數係鐵一般事實

自己用完邏輯謬誤老屈人, 仲係度話乜"唔洗喺度講乜q誅心論果d呀支呀左"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞