『薪火post』BNO 續期資訊(14) 請睇DOC再發問

1001 回覆
29 Like 5 Dislike
係,幫手send email Bno平權
條link係上面兩三版
果10幾英磅我地比架

寄過去自hk post

今日都未收到email 我好驚係自己錯手delete 左

但明明我記得我冇收過
之前未拎bno個陣係咁問老豆老母話我地細個個陣有冇幫我地申請,死都話冇,我再問多幾次,佢都係話冇,話個陣就比中國收返,同埋特區仲好用,所以剩係幫我搞特區,跟住仲話我申請bno哂錢,話香港都已經唔係英國地方,話咩出到去個個都用特區護照,同佢嘈左幾次,佢黎黎去去都話bno又貴又冇特區咁好用 ,最尾全程我自己用身分證大法搞,同埋偷偷地問老豆拎返佢地兩公婆嘅bno睇,老豆比較冇咁藍絲同易講d,之後幫埋我細妹搞,我一年前拎左bno,我細妹幾個月前拎埋bno。
跟住上星期老母打電話比我問下我旅行成點,
講講下無啦啦話
佢:哈哈,原來你地兩個細個個陣申請過bno,老豆執嘢個陣搵到你地兩個細個個本bno
我:哦,原來係咁
btw老母嘅語氣講到佢真係好似記錯左咁,但佢同一時間又係超級藍絲 ,支持23條,國民教育,普教中個d c9
我都開始分唔到我老母幾時講真幾時講假
又等
Updated on: Tuesday 26 December
10:44am ARRIVED IN THE UK
HEATHROW WORLDWIDE DC

繼續等
22 號Dispatched
唔知幾時會收到
好想快d!
突然之間!!
DELIVERED 28/12/17
LIVERPOOL SOUTH PDO
God save the queen
btw老母嘅語氣講到佢真係好似記錯左咁,但佢同一時間又係超級藍絲 ,支持23條,國民教育,普教中個d c9
我都開始分唔到我老母幾時講真幾時講假 - she acted like this because she knows that you know the truth?
老母:仔,你要本過左期又剪左角的BNO定過左期但未剪角呢。

仔: 我已經有本未過期又未剪角的BNO喇

老母: 係啊,我兩本都比曬你,因為佢地已經冇用喇。
各位巴打唔好意思,想問如果我本bno 仲有3年先過期,但我想依家去續,會唔會不受理?
唔會
點解呢
各位巴打唔好意思,想問如果我本bno 仲有3年先過期,但我想依家去續,會唔會不受理?

可以,續完有效期最多十年零九個月
我驚自己唔記得去續
如果未過期,驚佢彈返轉頭叫我過期後再申請
謝謝巴打們
你用哂d紙啦? 19年底有新版
希望在明年
18/12寄form by dhl
20/12 uk收件
22/12轉左status dispatch
岩岩收到電話
睇返dhl 27/12寄出

交左自己出世紙副本 其他父母資料都冇比
幾驚佢要我補資料
冇錯冇錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞