[腦力大挑戰] Mathematical analysis BB班

1001 回覆
639 Like 19 Dislike
It is very trivial. I will left it as an exercise for you.
圖入面 xk 應該係 ak?

咦係喎
又打錯
今日考完Cal唔識解題又頭暈 想死

calculus 呢D on9科就算啦

無事嘅
你問我calculus我都唔會識做

咦係喎
又打錯

睇嚟遲啲要出返個修正版

咦係喎
又打錯

睇嚟遲啲要出返個修正版

負皮你

咦係喎
又打錯

睇嚟遲啲要出返個修正版

負皮你

Bartle個proof係用x
我改漏咗
正皮pish
between 有冇之前未讀過analysis嘅巴打comment吓跟唔跟得到?

定係已經全軍覆沒
It is very trivial. I will left it as an exercise for you.

Students:
between 有冇之前未讀過analysis嘅巴打comment吓跟唔跟得到?

定係已經全軍覆沒

我睇第二次先跟到

定係已經全軍覆沒

我睇第二次先跟到

以爲你係數學系

定係已經全軍覆沒

我睇第二次先跟到

以爲你係數學系

我係
不過真係隔得耐,要睇兩次先完全pick up到所有字同意思

當年啲書同碌屎要睇四五次

定係已經全軍覆沒

我睇第二次先跟到

以爲你係數學系

我係

first course in analysis 係特別辛苦, 之後另一個難關係 category

定係已經全軍覆沒

我睇第二次先跟到

以爲你係數學系

我係

first course in analysis 係特別辛苦, 之後另一個難關係 category

我無讀到太深入
因為知自己唔會進修上去
自己唔想做applies maths,要pure PhD幾乎係無可能
早啲出嚟搵真銀好過

calculus 呢D on9科就算啦

其實我覺得都算有趣既 但有時英文題目我睇唔明ar 個d work problem 幾項幾項英文咁來

定係已經全軍覆沒

我睇第二次先跟到

以爲你係數學系

我係

我無讀到太深入
因為知自己唔會進修上去
自己唔想做applies maths,要pure PhD幾乎係無可能
早啲出嚟搵真銀好過

岩呀, 而家 academia景唔好, D政府又開始 cut funding
留名

定係已經全軍覆沒

我睇第二次先跟到

以爲你係數學系

我係

難為我一個讀computer science要睇category

定係已經全軍覆沒

我睇第二次先跟到

以爲你係數學系

我係

難為我一個讀computer science要睇category

Fp撚 ?
pish
做多兩題com alg exercise出文
做多兩題com alg exercise出文

Comm alg 難到pk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞