信自然療法死全家!

1001 回覆
369 Like 18 Dislike
我曾經係香港一間自然療法做過 做咗2個月 頂唔順 辭職了

x 大明嗰間? 願聞其詳

Nono 英文名既 中環同尖沙咀有鋪 好多有錢佬 上過電視既名星都有幫襯

🤦🏻‍♂️咦,我都做過wo
係咪中環10 樓既
我之前做個陣仲未開tst

幾耐之前?應該係您之後

我幾年之前...都頂唔順佢地d手法同埋洗腦咁既營銷手法

走個時忍唔住同個client 如果無效就唔好哂錢睇
點知仲要比daisy 打黎話公司老闆對你咁好,點解要咁話自己公司

Nono 英文名既 中環同尖沙咀有鋪 好多有錢佬 上過電視既名星都有幫襯

係咪中環10 樓既

幾耐之前?應該係您之後

點知仲要比daisy 打黎話公司老闆對你咁好,點解要咁話自己公司

Daisy

係咪中環10 樓既

幾耐之前?應該係您之後

你跟邊個學野?

係咪中環10 樓既

幾耐之前?應該係您之後

Daisy

呢間咁既垃圾野都唔知點解可以咁full booking
有自閉既小朋友都話可以整到變番正常
跟住有長期病要keep住食藥個D又話叫人開始試下停藥
但重點係個個都係無牌無cert都有人信
大麻醫癌唔使死全家下話
有兩個遠房親戚,兩姐妹黎
好多年前兩個同一時間有左cancer
一個睇西醫,一個睇自然療法
最後兩個都好返
人就係咁on9

會覺得醫生 科學家 決解唔到嘅野自己無相關知識但可以解決

醫病係講科學嘅 無根據嘅野都盲目信就由佢地退化做原始人啦

按你思路
西醫醫唔到就唔駛再醫等死?

咁的確有D病現今醫學都解決唔到 唯有吊命/拔喉

咁你有咩方法 你會叻過D醫生

你前設假設咗只有西醫先醫到所有病就冇得好講,好多痛症,敏感症,內分泌症,腸胃症,中醫都可以有效舒緩到

我無講西醫喎 我只係講科學

好似針灸咁 真係有科學根據的

所以我絕對無講過中醫唔係科學

定你本身已經定義左西醫=科學 中醫=/=科學

中醫真係唔係科學
物理治療既針灸同中醫既針灸係唔同的

其實乜叫科學先?
係咪懂講微生物或微觀世界,eg 分子生物學、細胞生物學、原子物理學、電子物理學、量子力學就係科學?唔識微觀世界就不科學?

不過,中醫開發的時期,真係連細胞細菌都唔知係咩東東,對微觀世界零理解。所以亂猜左好多野,例如陰陽五行、相生相剋、濕熱等概念。

與其話中醫不科學,不如話,西醫係細菌和細胞發現後醫學、中醫係細菌發現前的醫學。

係咪中環10 樓既

幾耐之前?應該係您之後

Daisy

呢間咁既垃圾野都唔知點解可以咁full booking
有自閉既小朋友都話可以整到變番正常
跟住有長期病要keep住食藥個D又話叫人開始試下停藥
但重點係個個都係無牌無cert都有人信

呢d咪班自然醫學所謂醫師真面目囉
利用人性弱點 當人提款機咁禁
呢d唔係blame the victim
人性弱點人盡皆有 有時知識唔夠理智不足都會中招 但呢班所謂醫師特別仆街
取締係必然手段

無牌無cert係,要取締間無牌無cert的自然療法中心,要告係要告個自然療法醫師。

現在反過來,係告個受害人父母,仲唔係blame the victim

自然醫師pk, 低能垃圾法律更pk
最pk就是弱智法律,而唔係自然療法醫師。

少些垃圾反智法律,多些聰明優質的法律,世界就會更美好。
求其搵一個自稱醫師既自然療法醫生,睇下佢講咩!

《自然療法知多啲》第14集:共振醫學在香港的應用與發展
主持 : Daisy
嘉賓:陳淑萍 (自然醫學醫生)
介紹及了解能量醫學(聲、光、電、熱、磁)。每種物質有其能量(振頻、波動),從能量­改變中可知道身體臟腑的變化,透過振動波段可帶動身體能量,提昇自癒能力。整全醫學從­"心靈"帶動"信息",轉成"能量"改變"物質"。
介紹整全醫學技術:色光穴位針炙、微激光遠紅外線通血管機(Bewell活生機)、電­位共振理療(e-life)、生物磁(磁力操─幫助血液循環及腦平衡)

讀過下中學理科都知佢9up當秘笈

西醫夠唔夠膽咁語無倫次?
無辦法,科學界一定係“保守”,保守中求進步。
但係,自然療法醫師就直接將物理學術語發揮天馬行空式想像力

你話呢d仆街醫師同西醫良性競爭?
點解你唔話當代醫學同土著巫醫療法競爭?
你不如話細胞同惡性癌細胞良性競爭呀傻閪

呢些偽科學問題,正是科學人太少,科學教徒太多引申出來的問題。

問題係社會制度太垃圾,文科理科分科。咁偽科學先搵到位涉入,賺錢。問題係資本主義+沒有法律監管

而家法律弱智到要blame the victim, 唔係告個醫師,反而告受害人父母,真係好恐怖好惡劣。仲要有咁多班傻仔支持,怪唔得獨裁主義咁有市場。
Fb有個咩父母反抗生素/疫苗的fb
完全無科學根據

係咪中環10 樓既

幾耐之前?應該係您之後

你跟邊個學野?

跟kan個on9 hku仔

btw C打有無telegram?

telegram傾下, id :o1828
完全無科學根據

我之前間公司話疫苗會令小朋友會有過度活躍症
完全無科學根據

我之前間公司話疫苗會令小朋友會有過度活躍症

話個種病毒影響..又會同時影響生唔生cancer

介紹及了解能量醫學(聲、光、電、熱、磁)。每種物質有其能量(振頻、波動),從能量­改變中可知道身體臟腑的變化,透過振動波段可帶動身體能量,提昇自癒能力。整全醫學從­"心靈"帶動"信息",轉成"能量"改變"物質"。
介紹整全醫學技術:色光穴位針炙、微激光遠紅外線通血管機(Bewell活生機)、電­位共振理療(e-life)、生物磁(磁力操─幫助血液循環及腦平衡)

呢些偽科學問題,正是科學人太少,科學教徒太多引申出來的問題。

問題係社會制度太垃圾,文科理科分科。咁偽科學先搵到位涉入,賺錢。問題係資本主義+沒有法律監管

而家法律弱智到要blame the victim, 唔係告個醫師,反而告受害人父母,真係好恐怖好惡劣。仲要有咁多班傻仔支持,怪唔得獨裁主義咁有市場。

blame the victim
反抗唔到強權就欺壓弱者

blame the victim
反抗唔到強權就欺壓弱者

所以真係好鬼恐怖
睇到d法律已經好鬼恐怖

更恐怖係有班傻仔,真心膠地維護不義的法律。

大哥,係人都知,小朋友睇自然療法出左事,唔用科學方法,被人醫死左。梗係要釘個自然療法的醫生佢俾,同埋罰佢錢坐監。本身已經冇監管。現在仲要恐怖到,唔係追究醫師責任,反過來走去追究受害人父母,告受害人父母,blame the victim , 呢些地獄式法律,都有人支持。香港人可能以前西方就是好,又係盲信西方社會的例子。
自然療法 曼德拉 地平論 動物傳心

終於等到高質comment

終於等到高質comment

自然療法同中醫有咩分別
自然療法同中醫有咩分別

中醫勁好多,自然療法9up
https://www.livescience.com/55333-why-people-blame-the-victim-according-to-science.html

In experiments, researchers found that people whose values focus on reducing harm and caring for everyone are likely to blame the perpetrators: the rapist or the police. In contrast, people who adhere more closely to values like loyalty, purity and obedience to authority are more likely to blame the victims.

研究發現,傾向服從權威、忠誠和純潔的人,傾向責備受害者。傾向減少傷害和照顧每一個人的,傾向責備加害者。
用天然野醫病有咩問題?中醫咪又係咁
係咪太多呃神騙鬼又自稱咩自然療法令你地誤會咗本意?
你地認為只得化學野 西醫最可靠?天然野=冇用?

btw其實話食乜食乜有營養算唔算你地講嘅自然療法?我唔知我有冇誤解到依個名詞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞