信自然療法死全家!

1001 回覆
369 Like 18 Dislike
真人真事:

Case1
有個老人家頸椎細菌感染,佢屋企人做傳銷叫佢用食療唔好食藥
佢唔鳩信照食抗生素,效果好好有返食慾

Case2
有個再老啲嘅老人家有末期cancer,佢屋企人唔想佢辛苦唔做化療電療,日日帶佢去玩同佢食好嘢
結果十年後先老死

都係要睇吓咩病同咩年紀

n=2
end of story
中醫算唔算自然療法
我曾經係香港一間自然療法做過 做咗2個月 頂唔順 辭職了

x 大明嗰間? 願聞其詳

Nono 英文名既 中環同尖沙咀有鋪 好多有錢佬 上過電視既名星都有幫襯
見證左唔少人因為咁而被害死
自然死亡療法
中醫算唔算自然療法

homeopathy 係 like cures like
TCM 個philosophy 係另一樣野, 而且講ge野係好廣

"TCM encompasses many different practices, including acupuncture, moxibustion (burning an herb above the skin to apply heat to acupuncture points), Chinese herbal medicine, tui na (Chinese therapeutic massage), dietary therapy, and tai chi and qi gong (practices that combine specific movements or postures, coordinated breathing, and mental focus). TCM is rooted in the ancient philosophy of Taoism and dates back more than 2,500 years."

https://nccih.nih.gov/health/whatiscam/chinesemed.htm
自然療法work呀 淘汰弱智最有用
Darwinism
我有個親戚都信自然療法
個仔幾歲大發燒都唔帶佢睇醫生
好彩小朋友個婆婆堅持要睇醫生先無事
佢好似話係上babycomdom睇到人教
班癡線佬連 科學方法都未學識就係到鳩講科學

Nono 英文名既 中環同尖沙咀有鋪 好多有錢佬 上過電視既名星都有幫襯

More!!
我老母好信呢樣野
我一話去睇醫生屌到我仆街
我唔係話唔信 但係都應該拎個中間點
病撚到就黎床都落唔倒 仲要屌鳩我去睇醫生
最後節係偷偷摸摸咁去睇左
我老母好信呢樣野
我一話去睇醫生屌到我仆街
我唔係話唔信 但係都應該拎個中間點
病撚到就黎床都落唔倒 仲要屌鳩我去睇醫生
最後節係偷偷摸摸咁去睇左

去藥房睇病
其實咩療法都好, 一定要有哂成套科學理論,臨床驗證先可以叫自己做一個療法囉.... 唔係靠埋果d做完食完咩咩咩做完後就好番既例子就叫自己做療法囉...
我日日食飯,聽日死左,係唔係代表食飯會死?
其實咩療法都好, 一定要有哂成套科學理論,臨床驗證先可以叫自己做一個療法囉.... 唔係靠埋果d做完食完咩咩咩做完後就好番既例子就叫自己做療法囉...
我日日食飯,聽日死左,係唔係代表食飯會死?

好多藥ge MOA都未知
好多都係treat the number

你問我答

你問我答

問你老母個閪臭唔臭
小病感冒就等佢自己好
大病仲自然療法真係自求多福

More!!

呢間野好低調 從來唔做宣傳 啲客都係一個介紹一個咁 佢地用一部儀器 放客人既口水 話可以利用生物電磁場原理進行器官修復 吹到小至感冒 大至癌症 都可以醫好 配合中醫原理咁 唔好理work 唔work先 我只可以講 呢間野好賺得錢 日日都full book

More!!

呢間野好低調 從來唔做宣傳 啲客都係一個介紹一個咁 佢地用一部儀器 放客人既口水 話可以利用生物電磁場原理進行器官修復 吹到小至感冒 大至癌症 都可以醫好 配合中醫原理咁 唔好理work 唔work先 我只可以講 呢間野好賺得錢 日日都full book
小病感冒就等佢自己好
大病仲自然療法真係自求多福

咁都要分到大病定小病
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞