信自然療法死全家!

1001 回覆
369 Like 18 Dislike
Steve Jobs 本來都係信自然療法

正確
steve job 就係靠alternative medicine 吊住條命保 7 年,臨死那日仲返工。如果唔係,一係好返,一係就好快byebye, apple就冇今日成就。

醫返好就唔止幾年命啦

咁醫唔好呢?

都唔代表少過7年命

癡線
第一個post咪有講steve jobs自傳寫後悔信自然療法唔開刀搞到擴散醫唔到
條on9仔仲有面攞嚟當正面例子

吊左7年命係事實來
仲要 apple steve job 病左都搞得起公司

病左都搞得起公司

如果正規西醫醫唔到,得唔得可以令steve job係病的時候咁聰明咁生猛?

但係佢死左wor

正確
steve job 就係靠alternative medicine 吊住條命保 7 年,臨死那日仲返工。如果唔係,一係好返,一係就好快byebye, apple就冇今日成就。

醫返好就唔止幾年命啦

咁醫唔好呢?

都唔代表少過7年命

癡線
第一個post咪有講steve jobs自傳寫後悔信自然療法唔開刀搞到擴散醫唔到

吊左7年命係事實來

病左都搞得起公司

如果正規西醫醫唔到,得唔得可以令steve job係病的時候咁聰明咁生猛?

等緊你呀joe仔
//後來喬布斯曾坦言,為選擇另類療法而耽誤診治感到後悔,如及早就醫也許能戰勝癌魔。//
如果白痴仔真係做政府,有份執行制度

你都咪話唔對香港絕望

你對而家香港有希望咩

我冇白痴
政府揀人出名嚴格
不如你擔心下 點解我可以同你討論咁耐
見我可以同你討論咁耐
呢樣真係要絕望啦

就知你幾咁冗就真

正確

醫返好就唔止幾年命啦

咁醫唔好呢?

都唔代表少過7年命

癡線

吊左7年命係事實來

病左都搞得起公司

等緊你呀joe仔
//後來喬布斯曾坦言,為選擇另類療法而耽誤診治感到後悔,如及早就醫也許能戰勝癌魔。//

2017的網上資訊比2004豐富得多好多
唔同

醫返好就唔止幾年命啦

咁醫唔好呢?

都唔代表少過7年命

癡線

吊左7年命係事實來

病左都搞得起公司

但係佢死左wor

我地個療法成功,但係個病人死左

你都咪話唔對香港絕望

你對而家香港有希望咩

我冇白痴
政府揀人出名嚴格
見我可以同你討論咁耐
呢樣真係要絕望啦

就知你幾咁冗就真

大把冗個我多多聲

咁醫唔好呢?

都唔代表少過7年命

癡線

吊左7年命係事實來

病左都搞得起公司

等緊你呀joe仔

唔同

係啊多左你呢啲人散播偽科學
第一頁有個巴打講得岩 自然療法係大自然要來淘汰你呢啲傻鳩

咁醫唔好呢?

都唔代表少過7年命

癡線

吊左7年命係事實來

病左都搞得起公司

等緊你呀joe仔

唔同

好直接

你都咪話唔對香港絕望

你對而家香港有希望咩

我冇白痴
政府揀人出名嚴格
見我可以同你討論咁耐
呢樣真係要絕望啦

就知你幾咁冗就真

大把冗個我多多聲

死未?
重話揀人出名嚴格
steve job係on9
apple 市價 8000億美元

癡線

吊左7年命係事實來

病左都搞得起公司

等緊你呀joe仔

唔同

好直接

我真心覺得joe仔如果咁信自然療法就有佢,等大自然淘汰囉有咩所謂

吊左7年命係事實來

病左都搞得起公司

等緊你呀joe仔

唔同

好直接

我真心覺得joe仔如果咁信自然療法就有佢,等大自然淘汰囉有咩所謂

都唔代表少過7年命

癡線

吊左7年命係事實來

病左都搞得起公司

等緊你呀joe仔

唔同

Jobs 患的cancers 係同一般cancers唔同,係會比較耐先會導致死亡,而且治療及時都可痊癒

所以佢吊得耐命,不一定係關另類療法時

咁醫唔好呢?

都唔代表少過7年命

癡線

吊左7年命係事實來

病左都搞得起公司

等緊你呀joe仔

唔同

有埋你班友駁
人地都係睇point
以前有兩位朋友,同一種cancer
其中一個,家人帶佢睇自然療法。。好快死左
另一個睇西醫,好快好番

當自然療法就sell
自然療法醫得到,但西醫醫死或醫唔到的case。

西醫就sell科學方法,自然療法醫唔到但西醫醫得到。

其實自然療法,係西醫的competitor。
但目前的自然療法,缺乏規管。太多沒有生物科學基礎訓練的人入行。

應該規管 ,要有相關degree, 修讀過molecular and cellular biology, 營養學,microbiology 等等先入得行。

當你讀完就知唔work haaaa
U are asking magicians to be physicists

係la
雖然醫生做到魔法大師
另一個睇西醫,好快好番

當自然療法就sell

但目前的自然療法,缺乏規管。太多沒有生物科學基礎訓練的人入行。

應該規管 ,要有相關degree, 修讀過molecular and cellular biology, 營養學,microbiology 等等先入得行。

U are asking magicians to be physicists

係la
雖然醫生做到魔法大師

具體d
營養治療和食療有乜問題?
有人信仰治療唔睇醫生,最後又好返
我婆從唔信醫生,只信抵抗力,現家87歲健在
另一個睇西醫,好快好番

當自然療法就sell

係la
雖然醫生做到魔法大師

具體d

我契爺係Tony Stark
仲整左件甲俾我玩
另一個睇西醫,好快好番

當自然療法就sell

係la
雖然醫生做到魔法大師

具體d

我婆婆曾被毒竭子咬,又冇睇醫生。佢乜都唔信,只信抵抗力。現在87歲,

係抵抗力比人低估左。
另一個睇西醫,好快好番

當自然療法就sell

係la
雖然醫生做到魔法大師

具體d

我契爺係Tony Stark
仲整左件甲俾我玩

屌,當我講假。
我信自然療法係類似中醫既野。
提高免疫力,絕對唔係一種療法。
亦同睇醫生冇衝突
另一個睇西醫,好快好番

當自然療法就sell

係la
雖然醫生做到魔法大師

具體d

我婆婆曾被毒竭子咬,又冇睇醫生。佢乜都唔信,只信抵抗力。現在87歲,

係抵抗力比人低估左。

因為竭子d牙無毒,比佢條尾吉先有毒
另一個睇西醫,好快好番

當自然療法就sell

係la
雖然醫生做到魔法大師

具體d

係抵抗力比人低估左。

因為竭子d牙無毒,比佢條尾吉先有毒

重點係,佢有病,從唔搵醫生。屋企人又逼又唉,都唔肯睇。睇左都唔食藥。現在87歲,健康。

相反,我老豆和佢兄弟就成日睇醫生,由細睇到大,成日病到死下死下。

藥有三分毒呀,師兄。

智能手機應該是納米級技術(nanotechnology),目前cpu製程大約在10nm 至28nm。主要都仲是在分子(molecules)、原子(atom)、和電子(electron) 層面的operation,仲未去到量子級咁微觀。

你膠少陣 原子級分子級已經有量子特性

你柒少陣
自己睇下量子定義先啦
現在cpu的製程10nm
何來量子技術?

去到single atom transisitor 和 single atom one bit 就可以達到量子技術級

"single atom transistor is end of moore's law and the beginning of quantum computing"

http://www.purdue.edu/newsroom/research/2012/120219KlimeckAtom.html

去到皮米技術(picotechnology),即係一萬億分之一米技術,先到量子技術級。

你講乜呀
即係你覺得唔需要學懂量子力學就可以誕生到納米技術?
你認為原子,分子微觀粒子。量子力學不適用?
黑人問號??🤔

自己睇咩叫量子先啦

量子一詞來自拉丁語quantum,意為「有多少」,代表「相當數量的某物質」。在物理學中常用到量子的概念,指一個不可分割的基本個體。例如,「光的量子」是光的單位。而延伸出的量子力學、量子光學等更成為不同的專業研究領域。

其基本概念為所有的有形性質是「可量子化的」。「量子化」指其物理量的數值是特定的,而不是任意值。例如,在(休息狀態的)原子中,電子的能量是可量子化的。這決定原子的穩定和一般問題。

在20世紀的前半期,出現了新的概念。許多物理學家將量子力學視為瞭解和描述自然的的基本理論。在量子出現在世界上100多年間,經過普朗克,愛因斯坦,斯蒂芬霍金等科學家的不懈努力,已初步建立量子力學理論

我問緊你 量子力學同納米技術關係
你就只係識dum 篇文出黎當自己知識

我問你納米技術係咪建基於量子力學而發展出黎
你就話連電子都未去到量子級數。跟住又話量子運算乜乜物物
你連量子力學 納米技術 量子運算技術關係都未搞清楚 係度亂咁引文章比人睇定義。唔識真係比你嚇死。

現時科技未達到量子級技術。

戇鳩
去睇下咩叫NMR 咩叫Scanning Tunnelling Microscope
呢兩樣野都係利用QM嘅原理咋

智能手機應該是納米級技術(nanotechnology),目前cpu製程大約在10nm 至28nm。主要都仲是在分子(molecules)、原子(atom)、和電子(electron) 層面的operation,仲未去到量子級咁微觀。

你膠少陣 原子級分子級已經有量子特性

你柒少陣
自己睇下量子定義先啦
現在cpu的製程10nm
何來量子技術?

去到single atom transisitor 和 single atom one bit 就可以達到量子技術級

"single atom transistor is end of moore's law and the beginning of quantum computing"

http://www.purdue.edu/newsroom/research/2012/120219KlimeckAtom.html

去到皮米技術(picotechnology),即係一萬億分之一米技術,先到量子技術級。

你講乜呀
即係你覺得唔需要學懂量子力學就可以誕生到納米技術?
你認為原子,分子微觀粒子。量子力學不適用?
黑人問號??🤔

自己睇咩叫量子先啦

量子一詞來自拉丁語quantum,意為「有多少」,代表「相當數量的某物質」。在物理學中常用到量子的概念,指一個不可分割的基本個體。例如,「光的量子」是光的單位。而延伸出的量子力學、量子光學等更成為不同的專業研究領域。

其基本概念為所有的有形性質是「可量子化的」。「量子化」指其物理量的數值是特定的,而不是任意值。例如,在(休息狀態的)原子中,電子的能量是可量子化的。這決定原子的穩定和一般問題。

在20世紀的前半期,出現了新的概念。許多物理學家將量子力學視為瞭解和描述自然的的基本理論。在量子出現在世界上100多年間,經過普朗克,愛因斯坦,斯蒂芬霍金等科學家的不懈努力,已初步建立量子力學理論

我問緊你 量子力學同納米技術關係
你就只係識dum 篇文出黎當自己知識

我問你納米技術係咪建基於量子力學而發展出黎
你就話連電子都未去到量子級數。跟住又話量子運算乜乜物物
你連量子力學 納米技術 量子運算技術關係都未搞清楚 係度亂咁引文章比人睇定義。唔識真係比你嚇死。

現時科技未達到量子級技術。

戇鳩
去睇下咩叫NMR 咩叫Scanning Tunnelling Microscope
呢兩樣野都係利用QM嘅原理咋

回歸正題先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞