信自然療法死全家!

1001 回覆
369 Like 18 Dislike
你班友真心落力去sell西醫

西醫仲要restrict得全港只有兩間醫學院
讀biotech, molecular biology, bioengine的, sorry 西醫唔歡迎你入行,去搞科研啦

頹系如哲學,都有3間以上
只有西醫,要求精英學霸天才先入得行。

CE冇6A, AL冇4條A, DSE冇6科5**,你都byebye la

而家佢地人工 一出黎就50000大元
之後因人手短缺,唔擔心冇野做
可以 hea hea 咁睇你們疾病
袋多多的錢
多謝你班真心膠。

玩埋階級鬥爭喎
收皮啦
無料到就早抖啦
連「論據」都無埋就玩呢招

頭先有人講
睇自然療法係on9
送錢俾人
西醫其實都一撚樣 on9

我比蛇咬,可以用錢同西醫買抗毒血清換返條命/換返隻手

我仆街可以比錢搵西醫等佢開返d岩我用嘅抗生素等我唔洗感染

我比狗咬可以用錢買狂犬針等我唔洗死

自然療法,可以比錢買花粉、能量水定大麻搏唔洗死

根本有d腦都唔會信你地 繼續發夢有人打本比你地開醫院

西醫定西藥
唔同

你撞車,內出血緊,就黎昏迷
1)有個西醫同你講,可以即刻做手術幫你止血,做完手術再包輸血
2)有個中醫同你講,幫你針灸止血,包多個草藥療程比你
3)有個自然療法專家同你講,啪返濟大麻,再比d花粉你食,身體自己識止血架啦 再飲我地d能量水max花粉,好快冇事

有腦都知信邊個啦,你都係縮返入老母個閪度算啦

個中醫同自然療法專家應該會幫佢打999

跟住佢會唔肯上白車
其實joe2017佢只係一隻中學畢唔到業嘅傳銷狗

sorry我已家做緊正苦工
唔係傳銷,唔好屈我

做政府工唔會係傳銷狗?

又係神奇過神奇海螺嘅邏輯

未入行,人工太低
今日先睇完:

「陰謀論是輸家在相信的」

有調查顯示,42%未接受高等教育的人至少相信一個陰謀論,與之相比,擁有碩士學位者只有23%相信陰謀論。

上述論點部分解釋了為什麼即使我們可以證據確鑿地拒斥陰謀論,陰謀論者還是不願承認他們的錯誤,因為向證據投降意味著交出自己的特殊性。

一樣適用喺自然療法

唔係傳銷,唔好屈我

食環掃街?

文職
今日先睇完:

「陰謀論是輸家在相信的」

有調查顯示,42%未接受高等教育的人至少相信一個陰謀論,與之相比,擁有碩士學位者只有23%相信陰謀論。

上述論點部分解釋了為什麼即使我們可以證據確鑿地拒斥陰謀論,陰謀論者還是不願承認他們的錯誤,因為向證據投降意味著交出自己的特殊性。

一樣適用喺自然療法

理解下政府管理制度先,就知邊些陰謀論可信,邊些on9

唔係傳銷,唔好屈我

做政府工唔會係傳銷狗?

未入行,人工太低

話做政府都未必真

不過我信,政府部門入面咁多垃圾。

唔係傳銷,唔好屈我

做政府工唔會係傳銷狗?

未入行,人工太低

話做政府都未必真

唔夠你垃圾
考到入正苦先算啦

唔係傳銷,唔好屈我

做政府工唔會係傳銷狗?

未入行,人工太低

話做政府都未必真

唔夠你垃圾
考到入正苦先算啦

精英會以入政府為榮?
準備spin: 入到政府工就證明自然療法work

唔係傳銷,唔好屈我

做政府工唔會係傳銷狗?

未入行,人工太低

話做政府都未必真

唔夠你垃圾
考到入正苦先算啦

精英會以入政府為榮?

唔係精英
只係知道目前社會的問題
你地諗唔到
你班友真心落力去sell西醫

西醫仲要restrict得全港只有兩間醫學院
讀biotech, molecular biology, bioengine的, sorry 西醫唔歡迎你入行,去搞科研啦

頹系如哲學,都有3間以上
只有西醫,要求精英學霸天才先入得行。

CE冇6A, AL冇4條A, DSE冇6科5**,你都byebye la

而家佢地人工 一出黎就50000大元
之後因人手短缺,唔擔心冇野做
可以 hea hea 咁睇你們疾病
袋多多的錢
多謝你班真心膠。

玩埋階級鬥爭喎
收皮啦
無料到就早抖啦
連「論據」都無埋就玩呢招

頭先有人講
睇自然療法係on9
送錢俾人
西醫其實都一撚樣 on9

我比蛇咬,可以用錢同西醫買抗毒血清換返條命/換返隻手

我仆街可以比錢搵西醫等佢開返d岩我用嘅抗生素等我唔洗感染

我比狗咬可以用錢買狂犬針等我唔洗死

自然療法,可以比錢買花粉、能量水定大麻搏唔洗死

根本有d腦都唔會信你地 繼續發夢有人打本比你地開醫院

西醫定西藥
唔同

你撞車,內出血緊,就黎昏迷
1)有個西醫同你講,可以即刻做手術幫你止血,做完手術再包輸血
2)有個中醫同你講,幫你針灸止血,包多個草藥療程比你
3)有個自然療法專家同你講,啪返濟大麻,再比d花粉你食,身體自己識止血架啦 再飲我地d能量水max花粉,好快冇事

有腦都知信邊個啦,你都係縮返入老母個閪度算啦

個中醫同自然療法專家應該會幫佢打999

全件事就變左有性命危險就搵西醫,冇事就跳出黎話西醫霸權、賣草藥、賣花粉

你真係有料,係急症做返幾年,再跳出黎話針灸可以取代手術
一講外科,中醫都企唔穩
能量花粉真係企埋一二邊啦,唔好危害人間啦

唔係傳銷,唔好屈我

做政府工唔會係傳銷狗?

未入行,人工太低

話做政府都未必真

唔夠你垃圾
考到入正苦先算啦

精英會以入政府為榮?

唔係精英
只係知道目前社會的問題
你地諗唔到

呢樣真, 你咁難捉摸~

唔係傳銷,唔好屈我

做政府工唔會係傳銷狗?

未入行,人工太低

話做政府都未必真

唔夠你垃圾
考到入正苦先算啦

精英會以入政府為榮?

唔係精英
只係知道目前社會的問題
你地諗唔到

呢樣真, 你咁難捉摸~

例如,點解會有鉛水事件?

唔係傳銷,唔好屈我

做政府工唔會係傳銷狗?

未入行,人工太低

話做政府都未必真

唔夠你垃圾
考到入正苦先算啦

精英會以入政府為榮?

唔係精英
只係知道目前社會的問題
你地諗唔到

呢樣真, 你咁難捉摸~

有班人以為法治和監管係最好,
其實法治和監管才是問題。

唔係傳銷,唔好屈我

做政府工唔會係傳銷狗?

未入行,人工太低

話做政府都未必真

唔夠你垃圾
考到入正苦先算啦

精英會以入政府為榮?

唔係精英
只係知道目前社會的問題
你地諗唔到

呢樣真, 你咁難捉摸~

本日金句呀

唔係傳銷,唔好屈我

做政府工唔會係傳銷狗?

未入行,人工太低

話做政府都未必真

唔夠你垃圾
考到入正苦先算啦

精英會以入政府為榮?

唔係精英
只係知道目前社會的問題
你地諗唔到

呢樣真, 你咁難捉摸~

本日金句呀

#respect

唔係傳銷,唔好屈我

做政府工唔會係傳銷狗?

未入行,人工太低

話做政府都未必真

唔夠你垃圾
考到入正苦先算啦

精英會以入政府為榮?

唔係精英
只係知道目前社會的問題
你地諗唔到

自命不凡嘅垃圾,以政府工為榮,以為自己知好多人地唔知嘅野

明明成個post講嘅野都錯撚晒俾人撚狗咁撚

我都話一定會spin到政府工證明自然療法

唔係傳銷,唔好屈我

做政府工唔會係傳銷狗?

未入行,人工太低

話做政府都未必真

唔夠你垃圾
考到入正苦先算啦

精英會以入政府為榮?

唔係精英
只係知道目前社會的問題
你地諗唔到

靠量子經濟力學 (i.e. bitcoin) 證明

唔係傳銷,唔好屈我

做政府工唔會係傳銷狗?

未入行,人工太低

話做政府都未必真

唔夠你垃圾
考到入正苦先算啦

精英會以入政府為榮?

唔係精英
只係知道目前社會的問題
你地諗唔到

呢樣真, 你咁難捉摸~

本日金句呀

我舉個實例
現家政府招標出tender玩價底者得,
7成價錢分,3成技術分,
你一定要跟marking scheme。
呢個制度,原意唔止係省錢,
係防貪和簡化行政程序。
但結果大家都知。

未入行,人工太低

話做政府都未必真

唔夠你垃圾
考到入正苦先算啦

精英會以入政府為榮?

唔係精英
只係知道目前社會的問題
你地諗唔到

靠量子經濟力學 (i.e. bitcoin) 證明

你又漏左 blame the victim喇
越睇越似烏大龜

Conventional medicine is mk behaviour

唔係傳銷,唔好屈我

做政府工唔會係傳銷狗?

未入行,人工太低

話做政府都未必真

唔夠你垃圾
考到入正苦先算啦

精英會以入政府為榮?

唔係精英
只係知道目前社會的問題
你地諗唔到

你地冇諗過social system 的dynamic nature先咁插

未入行,人工太低

話做政府都未必真

唔夠你垃圾
考到入正苦先算啦

精英會以入政府為榮?

唔係精英
只係知道目前社會的問題
你地諗唔到

你地冇諗過social system 的dynamic nature先咁插

繼續spin

垃圾就是垃圾,真係得垃圾先會以入垃圾政府為榮

仲以為得自己先知制度問題,然後用制度問題justify自然療法

跳躍過穿越時空

未入行,人工太低

話做政府都未必真

唔夠你垃圾
考到入正苦先算啦

精英會以入政府為榮?

唔係精英
只係知道目前社會的問題
你地諗唔到

繼續spin

垃圾就是垃圾,真係得垃圾先會以入垃圾政府為榮

仲以為得自己先知制度問題,然後用制度問題justify自然療法

跳躍過穿越時空

offtopic
自然療法冇咁多管制,就係咩簡單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞