[法證]由零開始講解,中學程度都會睇得明

725 回覆
1160 Like 14 Dislike
我覺得ok呀有d案例聽下幾易明
讀過bioanalytical chem既JJ留名
高汁留名
記得細個睇過一套港產三級片係任達華定唔知邊個俾人屈姦殺,劇入面果時香港政府剛引入法證,警方想展示法證有幾威所以想任達華罪成
唔係好記得結局係點但俾我既印象好深刻,搞到我而家都仲記得呢一part
Strong post lm
高汁留名
記得細個睇過一套港產三級片係任達華定唔知邊個俾人屈姦殺,劇入面果時香港政府剛引入法證,警方想展示法證有幾威所以想任達華罪成
唔係好記得結局係點但俾我既印象好深刻,搞到我而家都仲記得呢一part

歐陽炳強的案件
推一推先
高汁post咁易沉

講多3日唔知仲有無人理
幫推
幫手推post 樓主簡介法証好正
利申:中學讀chem 最後放棄理想
我好驚見到蟲d圖搞到唔敢睇有圖個part d圖未load好晒就9秒9即刻碌落去 我驚會揮之不去食唔落飯 巴打純文字描述我已經覺得好足夠
推一推先
高汁post咁易沉

講多3日唔知仲有無人理

我地要睇多d 先有得討論下
換句話說,如果人係冬天時死,就唔會有蛆蟲?

好好睇,加油
這是連登應該有嘅post

好好睇,加油

同問
仲有密室?

好好睇,加油

乜香港既冬天好凍咩

好好睇,加油

乜香港既冬天好凍咩

外國
西伯利亞人

好好睇,加油

同問
仲有密室?

理論上係

不過烏蠅有少少位就入到,好難話密到連條la 都無

門窗關哂以為無事?仲有抽油煙機通風口

好好睇,加油

乜香港既冬天好凍咩

外國
西伯利亞人

太凍係會無

所以你見醫院殮房、殯儀館存放等等都係做到一個冷凍環境
我好驚見到蟲d圖搞到唔敢睇有圖個part d圖未load好晒就9秒9即刻碌落去 我驚會揮之不去食唔落飯 巴打純文字描述我已經覺得好足夠

梳,傳神d 呀嘛
補充

蒼蠅身體唔能夠恆溫

稍微低溫既話仲可以透過拍翼動作令身體變暖、保持活動

但太低就無辦法,無得郁
高汁留名

歐陽炳強的案件

都係我上面所講既時代限制

當年連DNA都未有

有DNA鑑證之後定罪標準先會提高
推一推先
高汁post咁易沉

講多3日唔知仲有無人理

我地要睇多d 先有得討論下

叫一叫春估唔到會咁多人

好感動
你出埋D咁既圖梗係無人再睇啦
你出埋D咁既圖梗係無人再睇啦

sor
支持
此帖必火

#213 你睇下有戇尻仔啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞