[第三季][RPG][冒險][一日三千字]亞特蘭蒂斯戰記 第四版

1001 回覆
85 Like 3 Dislike
諗起前面都有類似喪屍(所以膠特先咁識應對?)
大批不死怪既出現意味住某d神職人員可以上位?

講句公道話,尼菲特同索菲亞今次比架仔更快應對=>有所成長
Btw雷克斯被作者遺忘咗

唔係,咁要比其他巴打上。

屍巴都未出聲

當時係舊登佢係第一個追我文,果時一個留言加一更,我4萬字存貨比佢一日半刷哂出嚟

我出左聲架, 成半季都未見我身影, 俾樓主無視左

第三季第n個post我都未見過我出場

樓m針對呀

屍巴元老
超記得你係頭幾個mark角
果陣話三轉先出
點知真係出一出

由第一季mark到第二季尾先出,難得上左位都冇左影。諾克斯咪又係副會長

人證物證俱備,樓主仲有咩藉口

屍巴一出就會係冥界然後五轉

會唔會高神都係被打敗之後就由玩家扮演
屍巴變左冥神

突然變左冥界王者

冷靜
蒼蒹人力所限殺人滅口燒車當冇見過柑柑求救,又外憂內亂,打機仲辛苦過返工
蒼蒹人力所限殺人滅口燒車當冇見過柑柑求救,又外憂內亂,打機仲辛苦過返工

唔係當冇見過
而係柑柑派得 NPC 嚟
就預咗係用完即棄㗎啦

唔知柑柑派咗幾多架車先有一架到終點
諗起 uncle benjen 單挑 white walkers
乞衣仔係咪有睇

唔係當冇見過
就預咗係用完即棄㗎啦

諗起 uncle benjen 單挑 white walkers
乞衣仔係咪有睇

我諗起火鳳 呂布派女去和親
小東西
正喎,生化危機

唔係當冇見過
就預咗係用完即棄㗎啦

乞衣仔係咪有睇

蒼蒹應該打算犠牲柑柑

唔係當冇見過
就預咗係用完即棄㗎啦

乞衣仔係咪有睇

蒼蒹應該打算犠牲柑柑

我都覺得係
佢應該係當無收到呢個消息就算

但柑柑個邊有咁多親生仔女
勝算好高
可能真子會搞掂左個副本,返去救師父,跟住廢青絲愛上查xx,再同乞衣仔3p

唔係當冇見過
就預咗係用完即棄㗎啦

乞衣仔係咪有睇

蒼蒹應該打算犠牲柑柑

都救唔到
講咩犧牲唔犧牲
There is no moral concern if there is no choice at all.

唔係當冇見過
就預咗係用完即棄㗎啦

乞衣仔係咪有睇

蒼蒹應該打算犠牲柑柑

我都覺得係

勝算好高
可能真子會搞掂左個副本,返去救師父,跟住廢青絲愛上查xx,再同乞衣仔3p

廢青狼前半生英明神武的形象...

唔係當冇見過
就預咗係用完即棄㗎啦

乞衣仔係咪有睇

蒼蒹應該打算犠牲柑柑

我都覺得係

勝算好高

廢青狼前半生英明神武的形象...

開展傳奇之旅

唔係當冇見過
就預咗係用完即棄㗎啦

乞衣仔係咪有睇

蒼蒹應該打算犠牲柑柑

我都覺得係

勝算好高

咁綠萊點算
停咗一兩日,點解變咗屍故

唔係當冇見過
就預咗係用完即棄㗎啦

乞衣仔係咪有睇

蒼蒹應該打算犠牲柑柑

我都覺得係

勝算好高

咁綠萊點算

乞丐仔離不開爭女嘅命運,相信係角色的基本設定
綠萊仲有佢隻馬
綠萊仲有佢隻馬

綠萊仲有佢隻馬

好多院友出沒
隻蟲食左屍肉會點
隻蟲食左屍肉會點

聖屬性加不死屬性
有啲紅斑虎紋係個身到
同埋有啲俄仔人頭掛係心口
文呢
係咪去咗同 miss 玩禁室培育
文呢

寫梗
文呢

寫梗

文呢

寫梗

樓豬係咪會抄考番之前屍故,輕鬆寫十萬字?

你有睇? 點抄
牆外──────

「嗚~~~嗚~~~~~」數百隻不死族黏在城牆下嗚咽。

牆內──────

「咳…咳咳咳!」受感染的村民填滿大街小巷。

黑城沒有醫療設備,更沒有足夠的神職人員照料病人。

健康跟病患活在同一空間,吃同樣的食物、睡同樣的床……甚至分享餐具。

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

「柑柑大人!我要見柑柑大人!」三名護士趕到‘主堡樓’門前求見。

「柑柑大人卧病不起,正接受隔離治療,不見任何訪客。有事便大叫吧!」城
牆上的母服玩家呼喝下來。

「‘蟻藤藥漿’已經用完,患者的皮膚瞬速腐爛。發燒的人開始‘發狂’,我們急需
要醫療用品!」護士冤道。

「好!我們馬上轉告!」玩家飛奔到柑柑的房間。

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

「柑柑!醫療品用光了!」他急道。

「又如何?我們不敢離開‘主堡樓’,哪有能力弄來醫療補給?!」柑柑氣急敗壞
說。

雖然她慌亂至極,容貌卻俏麗如昔,不見病容。

「你整天裝病也不行,待會在窗戶露面,穩定軍心吧………」乞丐王子嘆氣
道。

「現在沒有功夫顧‘聲望’了……擔心一下我們怎支撐到援軍到來吧…‘主樓’沒有
倉庫,我們的糧食夠三天用而已!」柑柑點算放在大廳桌上的食物小山說。

「希望武士盡快趕到吧…………」乞丐王子搖頭嘆氣,眼睛漸漸望向遠
方………

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

哀聲連連的黑城沉寂下來,街上只有落落索索的咳嗽聲,不見人影。

一批NPC在主樓前哀求玩家派發食物。

柑柑把過期及半腐爛的食物,連同金錢扔下城牆,打發他們。

隔天,更大批NPC抱着病重的小孩,扶着垂死的老人叩門。

不但請求柑柑發放食物,更希望柑柑提供藥物。

柑柑不肯,只派玩家撤下錢幣。

豈料法隆幣像垃圾一樣被人群踏在腳下。

越來越多NPC聚集,跟守軍理論起來。

翌日,NPC圈內傳出柑柑病死的謠言,城內二百餘眾擠在主樓門外,要求跟
柑柑當面對質。

。。。。。。。。。。。。。。。。。。

「柑柑…NPC想見你。」乞丐王子已經面容瘦削,肚得雙眼凹陷。

「有甚麼好說………我們自身難保…」柑柑趴在桌上,蛇腰餓得像紙皮一樣
薄。

「露個面,聽聽他們有甚麼訴求吧。」乞丐王子有氣無力建。

「好吧……」柑柑撐着魔杖,蹣跚地走向陽台。

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

柑柑故意抓亂自己的秀髮,把花盆的乾泥抹在臉上,讓自己相貌更病倦。

她打開扇門,樓下的群眾立即哄。

「柑柑大人!我們已經一星期沒有飽飯吃,城裡的水井浮着大量鼠屍,連水也
喝不了!」民怨馬上沸騰起來,罵聲一片。

「系統提示:XXXX對你好感度-1。」

「大家聽我說!!!!!!!!!!」柑柑大驚,用力怒吼。

「我們正被不死族包圍,所有補給線被切斷。旅人跟大家同樣挨餓。但我們並
不會─────」柑柑絞盡腦汁說,突然──

「系統提示:XXXX對你好感度-3。」

「別說官腔的話啊!我們都是相信你的能力才搬到黑城。你答應的豐衣足食生
活呢?」民怨越燒越旺,連外牆的NPC守軍也動搖起來,紛紛回頭查看。

「有建議嗎……派錢也不管用了……」柑柑急問乞丐王子。

「養不到的話───將來換一批NPC,吸引新的住客不就可以了嗎?」乞丐王
子反問…………

「噢~~~~~~」柑柑會心微笑。

「只怕守牆的NPC會動亂…」乞丐王子憂心道。

「我有一計……」柑柑勾起邪惡的嘴角。

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞