[第三季][RPG][冒險][一日三千字]亞特蘭蒂斯戰記 第四版

1001 回覆
85 Like 3 Dislike
佢哋咁樣其實算唔算hehe

咁松美在game同神神子玩又點計

冇錯,到底點先算hehe sheshe?定係根本冇介定
癡線
好撚gay
樓豬借故事表達自己的性取向就係今季最大伏筆

依個回覆唔派膠唔得

依個回覆唔俾正皮唔得
屌我仲以為有人扮樓豬
明明上季廢青狼為左柑柑戰死成件事好認真
仲諗住睇下今季廢青點搶返柑柑返黎
點知無啦啦變做女+搞gay
一招乾坤大挪移轉走左個焦點
你有潛質做pr or marketing

已正皮,請笑納
M底,點解玩家死後復活同地王有關
而AI復活係關冥神事?
嗚呀 狼巴

呢句應該有三十粒正皮先啱數
下水道—————

「吱……吱吱吱吱。」

「嗯………知道了。」長腿高挑的禮服兔笑道,慢慢藏在陰溝裡,雙眼的火光
慢慢隱去…………

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

紅櫻要塞西南邊——————

神神子及松美押着古瑪,馬車緩緩駛向‘生育小村’。

「你有甚麼‘遺願’?」神神子再問,這已經是第200條問題,連松美也覺得不
耐煩,低頭畫畫去。

「遺願……為甚麼要有遺願?」古瑪反問。

「遺願是最好反映一個人有沒有‘活着的意志’。我遇上很多人,例如在公園望天
打掛的老人、電車上目光散渙的學生、下班後目光呆滯的上班族。他們的眼睛
告訴我……他們已經死了。」神神子回答。

「系統提示:古瑪對你好感度—10」

「甚麼電子……上班族……我不明白。」古瑪皺眉說。

神神子一悟,自己大意說出‘禁語’。

所有有關現實的詞語NPC均表示不明白,隨即減少好感度,再喋喋不休的話
便拒絕跟玩家對話。

「俗語說……眼睛乃靈魂之窗,凝視對方雙眼便可以了解對方了。」神神子笑
道,瞪大眼睛凝視古瑪。

古瑪雙眼介乎於有神無神之間,就像幻墨一樣一閃即逝,更令神神子欲罷不
能。

「你呢……你有遺願嗎?」古瑪反問。

「有!我要跟松太結婚!」神神子興奮地歡呼,好像久遇知音,說出自己夢想
一樣液動。

「真幸福………」古瑪淡然一笑,想起自己淪為階下囚,心上人的死活也不清
楚。

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

三人終於來到‘生育小村’外,發現它被36根‘亞特蘭大蒂斯水晶柱’包圍,形成
保護結界。

「這麼珍貴的水晶………隨手扳下來也可以賣數百法隆了。」古瑪吃驚道。

松美果然爬上去嘗試拔出水晶,發現水晶堅固非常,似乎出自技藝高超工匠之
手。

「這條村根本沒有被咀咒,只是用月族的禁術保護,再用水晶放大功效而已。
月族自然無法相消,但聖陽之力………」古瑪運起‘聖陽之力’,金掌一摸
—————藍結界馬上被燒出一個小洞。

「進去吧………」松美抽出匕首,潛入小村範圍。

「松太……我怕有危險,你不如先隱身探探路。」神神子謹慎說。

松美仔細一聲,不無道理,隱身探路去。

神神子馬上把古瑪拉到旁邊草叢。

「查曼德………」神神子說,古瑪眼眉應聲一跳。

「你‘愛’他吧?」神神子認真問。

「怎……怎麼了?」古瑪大惑不解。

神神子突然掏出鎖匙,解開古瑪的頸鎖。

「假如……你心中有‘愛’的話………追求幸福去。」神神子微笑道,更把古瑪的
腳鏈也解開。

「你…放我走?」在戰埸及政治陰謀中打滾的古瑪以防布詐,不敢逃跑。

「按字面說,你要幫我們進入村而已。尼菲特想把你當成人質,從未打算殺
你。但你想想………回到太陽國你會再次被‘社會’所限制。現在你自由了………
追求你想追求的事吧……」神神子用力推走古瑪。

古瑪難以置信,雙腳跑不起來。

「快!松美回來你便逃不了!」神神子拔出武器恐嚇。

古瑪片刻遲疑,一溜煙消失在草叢之中。

「去吧………要得到幸福啊……」神神子目送囚犯,一臉甜笑。
M底,點解玩家死後復活同地王有關
而AI復活係關冥神事?

點答你,直接劇透咩

其實可以係譯名問題,太陽國既神話可以用唐國唔互通
屌我仲以為有人扮樓豬
明明上季廢青狼為左柑柑戰死成件事好認真
仲諗住睇下今季廢青點搶返柑柑返黎
點知無啦啦變做女+搞gay
一招乾坤大挪移轉走左個焦點
你有潛質做pr or marketing

再為女打真係乏味,只好轉轉口味
神神壞掉了
完全係放生老鼠 再放隻貓去捉佢

話說神神子會唔會想搞大自己個肚

除咗神族 復活機制 善惡值
仲有啲咩大伏筆?
唔通文姬係月神村果個咩安祈拉?
早排先復活嘅月國女王

其實唐卡拉同大陽國有咩分別?

話說莉莉奈再唔出嚟就要死
神神壞掉了

仲有啲咩大伏筆?
早排先復活嘅月國女王

兩個國家黎 國教都唔同,而且唐卡拉好似鎖緊國
神神壞掉了

仲有啲咩大伏筆?
早排先復活嘅月國女王

加奈睇書那幕提過,太陽國開國君主係由月亮國出來,去了一個比月亮國更古老的國家,見識到宗教的力量,於是崇拜太陽,最後得到太陽的力量。而古老國家覺得他是異教徒就趕走左佢。
佢哋咁樣其實算唔算hehe

咁松美在game同神神子玩又點計

係真愛就無分性別
神神壞掉了

仲有啲咩大伏筆?
早排先復活嘅月國女王

加奈睇書那幕提過,太陽國開國君主係由月亮國出來,去了一個比月亮國更古老的國家,見識到宗教的力量,於是崇拜太陽,最後得到太陽的力量。而古老國家覺得他是異教徒就趕走左佢。

事實上,個古國就係唐卡拉,而家嘅崇火教同太陽教類近,所以擁有近似(唔肯定係一樣)力量,火同光
根據時間,唐卡拉國滅火行動後鎖國同太陽國國王拜訪後鎖國相似,可以推測為同時期或相近時期,除咗又係政治事件,從中發生嘅歷史尚未有足夠證據證明。但太陽教源自崇火教係事實,而以後因鎖國再冇交集

如果好似上面巴打講安祈拉就係文姬,咁月國就係一眾在滅火戰爭後被放逐嘅原人民,月國亦等同滅火教嘅存在但安祈拉嘅行動則唔合理,但月國同源火國應該有所關連

滅火源自階級戰爭,文姬係戰爭中真正嘅犧牲者,而歷史大戰嘅真相因為鎖國而不得外傳,亦因為要改寫國家歷史,向平民下禁令,令平民受壓至幾百年後先得舒緩,而鎖國嘅真正原因根本唔係禁止外來人進入,而係國民以及危害國家嘅真相流出!
崇火靈童其實都想知道真正嘅歷史因果,所以先會與真子同行。

利申階級戰爭開始全部FF
神神壞掉了

仲有啲咩大伏筆?
早排先復活嘅月國女王

事實上,個古國就係唐卡拉,而家嘅崇火教同太陽教類近,所以擁有近似(唔肯定係一樣)力量,火同光
根據時間,唐卡拉國滅火行動後鎖國同太陽國國王拜訪後鎖國相似,可以推測為同時期或相近時期,除咗又係政治事件,從中發生嘅歷史尚未有足夠證據證明。但太陽教源自崇火教係事實,而以後因鎖國再冇交集

如果好似上面巴打講安祈拉就係文姬,咁月國就係一眾在滅火戰爭後被放逐嘅原人民,月國亦等同滅火教嘅存在但安祈拉嘅行動則唔合理,但月國同源火國應該有所關連

滅火源自階級戰爭,文姬係戰爭中真正嘅犧牲者,而歷史大戰嘅真相因為鎖國而不得外傳,亦因為要改寫國家歷史,向平民下禁令,令平民受壓至幾百年後先得舒緩,而鎖國嘅真正原因根本唔係禁止外來人進入,而係國民以及危害國家嘅真相流出!
崇火靈童其實都想知道真正嘅歷史因果,所以先會與真子同行。

利申階級戰爭開始全部FF

有提及月國魔法來自夜神,咁講安祈拉唔係好似文姬啵
鳩估
太陽國左膠王女登基之後
比文姬附身
近排係咪我有幻覺? 一日一更緊?

明顯,六日都兩更。
鳩估
太陽國左膠王女登基之後
比文姬附身

王女都左膠?非我即敵殺無赦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞