[第三季][RPG][冒險][一日三千字]亞特蘭蒂斯戰記 第四版

1001 回覆
85 Like 3 Dislike
我仲嬲,大會話準備lunch,遲到就話比我啲學生入去義工區食住佢地啲到會,點知比另一個負責人趕我啲學生出嚟

搞到我地成班好似難民咁
睇嚟m底已經免疫strong hold正評

由下個po開始 負評
我仲嬲,大會話準備lunch,遲到就話比我啲學生入去義工區食住佢地啲到會,點知比另一個負責人趕我啲學生出嚟

搞到我地成班好似難民咁

湧入去食佢老味

搞到我地成班好似難民咁

點睇都係我地嬲啲
如果m底有學生睇文,畀學生發現佢係m底

由下個po開始 負評

仲辣我
真係冇時間,冇質出嚟都冇意思
真子火罩個機制我轉左幾次。

第一次係淨打,好悶,第二次係嘴炮,仲悶,最後決定放棄戰鬥部份淨玩機制,又要設計,果日我寫到凌晨四點,因為第日紅日我先唔急。
仲未有文,信唔信負你皮
一日三千字呢?
皮已正,希望有文
我終於明真子線點解好睇d
因為真子佢係為左個人理由出發
想點就點
死左都係個人既責任
冇負擔 0壓力
但火野良個邊係為左紅櫻做野
之後拎左重課d 料仲要為佢做野
跟本係打工仔
冇自由冒險既感覺

Btw講咁多都係想要文
「肥蛆………需要食物啊。」真子巧轉匕首,小刀一插!

啪!

查曼德狠狠捉住她的手臂。

真子當埸愣住,瞬間焚起怒意。

「你幹甚麼?!」她對着查曼德大吼。

「你幹甚麼………」查曼德一反常態,嚴肅問。

「餵肥蛆啊!」真子指着窩在草籃內的小綠蟲說。

「你不想這樣做。」查曼德沉重說。

「吓?不想?我現在就肢解她!」真子大力掙扎。

查曼德微微使勁,把真子的纖臂折到後腰,奪去她的匕首。

「你幹甚麼?放開我啊!」真子氣得滿臉通紅。

她力量遠遜查曼德,無法掙扎他的鐵腕。

「我殺戮無數,但把戰俘當作飼料絕非原因之一。」查曼德把真子按到石上教
訓。

「這傢伙把我們當成畜牲一樣宰殺。今如戰敗賠命也沒有冤言吧?」綠萊出言支持真子。

「我絕不反對處決戰俘。基於經費、祭祀、政治之類的原因屠殺戰俘的情況經
常在太陽國發生,但絕不會把戰俘當作飼料。並非同情他們,而是尊重作
為‘人’的尊嚴,正如我們攻城後絕不傷害醫院及教堂的傷兵同樣道理。」查曼德
反駁。

「你的道德真虛偽,別美化野蠻的殺戮吧。到頭來還不是要死?製成飼料更有
貢獻。」綠萊再駁。

「真子…你撇除復仇心態冷靜想一下,你當真想餵肥蛆食人嗎?」查曼德退後
一步,保持距離質問真子。

「不管如何,我殺定她。」真子怒目瞪着文女。

文女並沒有哭泣,也沒有求饒,靜靜地坐在銀色的天星樹下。

頭上那片聖火光茫照耀着文女,乍眼一看,她跟一般女孩無異────除了腰間
掛着被咀咒的黑火刀之後。

「你倒是說句話啊!」查曼德對着火童大吼。

「狐狸因一念之善,放過了一隻兔子。結果自己幾乎餓死於嚴冬之中。

在牠餓死前再次遇到兔子,最後兔子以堅果騙松鼠進狐洞,讓狐狸捕殺之。兔
子報恩後離開,但狐狸殺意已起,張口一咬,把兔子也吃掉,最後吃太急被骨
頭哽死了。」火童以故事回答查曼德。

眾人一頭霧水,到底他建議放生女文氏還是殺?

「萬物皆因果,無相亦無生。」火童笑道。

「真子,想清楚,你不想殺她的。」查曼德再說。

「支線選擇:處決文如初,並將屍骨餵給????(Y/N)。」

真子看到訊息後嚇一跳,想不到自己觸發了隱藏任務。

該殺……不該殺?
食住先,我要文年趕住星期1出,要做左先。

PS,我今日仲未食過嘢‵
食住先,我有文件趕住星期1出,要做左先。

由下個po開始 負評

仲辣我
真係冇時間,冇質出嚟都冇意思

雖然咁講都啱
但冇文都係要屌下你先安樂
食住先,我要文年趕住星期1出,要做左先。

快啲食飽出多兩篇
冇文就餵你俾蛆蟲食
拎條女把刀比肥蛆食
點解無「殺,唔餵」
放過隻兔仔,到季尾就嚟餓死嗰陣就可以食兔仔+松鼠
我諗呢個就係崇火靈童嘅意思
短文
短文

我去到下午4點都只係飲一杯咖啡咋

再屌就太過份喇
樓豬好似慘過做黑奴
樓豬好似慘過做黑奴

今日一肚氣 返去出文通通佢先
有一小篇過下引都好過無既

樓主唔好嬲嬲豬住啦 因為我地都好嬲嬲豬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞