[第三季][RPG][冒險][一日三千字]亞特蘭蒂斯戰記 第四版

1001 回覆
85 Like 3 Dislike
近排係咪我有幻覺? 一日一更緊?

明顯,六日都兩更。

見毒毒咁心急催文,我補眠少啲都出兩更 咁你都要做我,你忍心咩
近排係咪我有幻覺? 一日一更緊?

明顯,六日都兩更。

見毒毒咁心急催文,我補眠少啲都出兩更 咁你都要做我,你忍心咩

你講咩都冇用,一日三更/最少六千字,係你辯護的唯一理據
點解依家成日都無文?文呀文呀
業力係咪就係善惡值?
業力係咪就係善惡值?

有影響,不能等同
業力係咪就係善惡值?

有影響,不能等同

咁今日既文呢?
無文

以前瞓醒有文,食飯有文,收工有文,臨瞓有文,依家掛住溝新miss就每日一篇,過份
無文

以前瞓醒有文,食飯有文,收工有文,臨瞓有文,依家掛住溝新miss就每日一篇,過份

要入去做佢上司先迫到佢出文
無文

無文

真係有一期係咁 , 好懷念
I am back
目前追到第二版神神子黑化
好有企業傭兵feel
I am back
好有企業傭兵feel

唔見左你好耐啦WO 去邊黎呀
I am back
好有企業傭兵feel

開sem追唔上進度
I am back
好有企業傭兵feel

真係好,M底一日一更冇文出的日子你儲緊文,追文追到差點要問你開間房住
燥撚咗
喺手機打咗個回覆竟然因為輕機消失咗

=========================

查曼德話復活要搵閰王冥神先搞到
咁姐係話,一係
1. 文姬係 under 冥神
2. 有另一班人求冥神幫佢復活
如果係直接 under 冥神嘅話
應該一早搞掂,唔駛等咁多年
所以我估係 2
可能係文姬班手下氹掂咗冥王被佢復活
不過之前有人問到生死冊可唔可以幫 NPC 復活
所以

從查曼德同靈童嘅反應睇
1. 火神同冥神應該不和
2. 冥神應該好少幫 NPC 進行復活

文姬同崇火靈童實力相約

崇火靈童嘅實力應該高過十二火衛
係崇火教第一人嘅存在
應該就同安祈拉差唔多
如果唔係安祈拉,可以係邊個
MM 話係得係伏筆,應該出咗場先係

會唔會每個種族背後都有個宗教
人族 = 太陽
月神族 = 月
人馬 =
已知仲有冥神同豐饒女神
同埋坐咗唐卡拉皇位可以上到一層(火?)神塔

冇咩 theory
拋啲線索出嚟集思廣益

BTW 冇文點討論
文呢
打咁多字出黎
M底只會 之後就唔會理
燥撚咗

咁姐係話,一係
所以我估係 2
所以

從查曼德同靈童嘅反應睇

文姬同崇火靈童實力相約

係崇火教第一人嘅存在
應該就同安祈拉差唔多

人族 = 太陽
月神族 = 月
人馬 =
已知仲有冥神同豐饒女神

冇咩 theory
拋啲線索出嚟集思廣益

BTW 冇文點討論
文呢

我諗左另一樣野
1. 靈童叫真子同大王子交合得到神明的力量
2. 第二季尾召喚神變左傳送大組玩家幫手
3. 生死冊帶出玩家死亡都仲有得玩

會唔會有玩家得到冥神的力量之後死左,而AI劇情復活文姬就將該玩家帶回新世界

p.s 我諗我真係ff得太遠
白霧凋零的死寂世界────孤魂谷。

鬼魂散佈在幽幽白谷內,沒有理采莉莉奈及小島南的搭訕。

「你好,請問………」莉莉奈向一隻農婦鬼揮手。

農婦鬼沒有回答,慢慢穿過她的身體,莉莉奈毛骨悚然地抖一個冷震。

「這些……都是NPC嗎?」小島南看到鬼魂沒有意識地飄浮,猜測。

「為甚麼只有我們在這裡……」莉莉奈站在山丘上遠眺,不見其他玩家的孤
魂。

「油燈者曾說只有‘合適的人’才會出現………可能我生前跟你組隊時間最長的原
因吧………」小島南回想油燈者的說話,說。

「一想起它身上的尖刺便感到可怕。」莉莉奈圯是想像已經感到心寒。

「刺?甚麼刺?油燈者只是雙手被金鎖鎖着的靈魂而已。」小島南好奇說。

「甚麼金鎖……明明是一個渾身紅黑刺的女人。」莉莉奈反駁。

「不可能!油燈者的體型跟我相若,一定是男人。」小島南堅持己見。

二人爭論一番,沒完沒了………

莉莉奈全情投入在舌戰之中,以熱鬧的聲音蓋過孤魂谷的死寂。

「我們還是研究任務吧。」小島南認輸,不想再跟莉莉奈糾纏。

最終………他們還是屈服了。

「你趕快買吧!」小島南急道。

「你不買?!你比我早死啊!」莉莉奈不悅反罵。

「一人一半!我付你同等幣值的法隆!」小島南正想拿出錢包,驚覺無法使用
背包。

「我豈不是 ‘買幣’?!被GM封鎖帳號怎辦?!」莉莉奈萬般不情願,仍是要
按下去。

「多謝惠顧。已賺買點數道具─── ‘線索’x1」

「系統提示:無法使用 ‘背包’,道具 ‘線索’將自動消耗。」

「系統提示:綠氣。」

「綠氣?」

二人變成犬隻般伏地追蹤綠氣,鬼魂就在上方飄過,剎是可怕。

終於,他們注意到路邊一塊心形石下會固定滲出綠氣,伸手一捉。

綠氣馬上濃縮成一粒藍光。

「‘碎魂’………」油燈者突然出身後,莉莉奈嚇得跳起────像煙一樣飄走數十
米。

油燈者打開掌心,浮出一盞藍色的霧燈。

「你們仍未進入亡者的世界………

必須要敲響‘大白鐘’,才算正式向阿蒙德‘報到’。」油燈者說。

「為甚麼不早說?!省去很多時間啊!」莉莉奈對此設計感到不可理喻,大
罵。

「發展商看準我們時日無多,故意引我們買點數啊………」小島南馬上領悟此
關卡的用意。

「你們這類孤魂無法復活的話將會分裂成多片‘碎魂’…散落四周。我需要這
些‘碎魂’點亮油燈,才可以帶你們到‘大白鐘’……」油燈者說。

「系統提示:提供250顆‘碎魂’予 油燈者。」

「強制任務……非做不可了。」莉莉奈嘆氣道。

「好麻煩啊…………250顆…………」小島南大感洩氣,順着山體滑到低谷
去。

「250而已!趕快!一人一半也是125顆!」莉莉奈飄到他身邊,大急
道。

她的心跳像沒電的時鐘一樣,隨時停止。

「莉莉奈………我們無法組隊啊。」小島南苦笑道。

莉莉奈如夢初醒,打開介面發現所有功能也停用了。

「那……一人250,總共要500顆。」莉莉奈乍看四周,綠氣像野兔般一閃即逝,甚難捕捉。

「雖然麻煩,卻不難啊!」莉莉奈拉牛上樹一樣催促小島南。

「唉…………算了吧,反正────」小島南打算發表消極的觀點,莉莉奈已經

獨自出發了。

石下、泥裡、樹上………莉莉奈用盡鬼魂輕飄飄的新體質上天下海收集‘碎魂’。

掌心的‘魂塊’越來越大團而且光亮。

她看到的景物也漸漸豐富起來,有爛屋、墓地,甚且動物的屍魂也在遠處遊
蕩。

莉莉奈路過一個枯井,赫見底下積存了大團綠氣。

她不假思索,縱身跳下去,竟然有數米之深,被綠光沒頂。

與此同時,掌上光球的體積倍增,開始黏起四周的綠氣。

腳掌忽感一張皮革軟物,莉莉奈吸乾綠氣,以魂燈探照井底,竟是積屍之坑,
斷足爛肉變成地毯。

她嚇得大聲呼叫,奮身一躍跳出屍坑。

此時莉莉奈也恢復少許嗅覺,馬上身上沾上濃濃的屍臭。

光球開始左搖右罷,她只好雙手捧回油燈者處。

「289………」油燈者身上的尖刺大減,變成女性的模樣。

「系統提示:交出289塊‘碎魂’。(Y/N)」

「好大一顆~有多少?」小島南苦笑道。

他只是隨手在油燈者附近收集‘碎魂’,光球只有姆指一樣大。

「你聽不到嗎?289啊!」莉莉奈怒吼。

「甚麼289?誰說了?」小島南大感冤枉。

「這隻NPC啊!」莉莉奈指着油燈者大叫。

「它明明沒有說話,別騙我!」小島南激動得踏地反駁。

莉莉奈愣住片刻,她肯定聽到油燈者說話,小島南也不像說謊。

同時他看到油燈者的外表跟自己大相徑庭。

那麼只代表着一件事───二人只能看到‘自己的’油燈者。
燥撚咗

咁姐係話,一係
所以我估係 2
所以

從查曼德同靈童嘅反應睇

文姬同崇火靈童實力相約

係崇火教第一人嘅存在
應該就同安祈拉差唔多

人族 = 太陽
月神族 = 月
人馬 =
已知仲有冥神同豐饒女神

冇咩 theory
拋啲線索出嚟集思廣益

BTW 冇文點討論
文呢

我諗左另一樣野

會唔會有玩家得到冥神的力量之後死左,而AI劇情復活文姬就將該玩家帶回新世界

其實冥神未正式出埸,同火神鬥果隻係夜神。

另外仲有海神都出左埸,唔好數少左佢

打高神會好似魔女篇咁長
I am back
好有企業傭兵feel

開sem追唔上進度

歡迎
燥撚咗

咁姐係話,一係
所以我估係 2
所以

從查曼德同靈童嘅反應睇

文姬同崇火靈童實力相約

係崇火教第一人嘅存在
應該就同安祈拉差唔多

人族 = 太陽
月神族 = 月
人馬 =
已知仲有冥神同豐饒女神

冇咩 theory
拋啲線索出嚟集思廣益

BTW 冇文點討論
文呢

我諗左另一樣野

打高神會好似魔女篇咁長

完全唔記得咗海神
佢幾時出過場
冥神係查曼德提過同莉莉奈聽過

話說拉洛同聖徒個設定
好似同高神唔多 match
真子可以討好火神大我
多多可以討好夜神月
咁睇嚟新世界係迫啲伺服器
用好感度征服世界(換取高塔嘅入口)

之前講有個國家打到第四層
再多一層就無限資源?
我估嗰層應該係豐饒

高塔係類似討好十二個神/武力征服

簡直係真子嘅世界
真子會唔會同查曼德生仔
再借故害死靈童
生個靈童托世搶皇位
話說依家唐國嘅當權者係邊個
十二生肖好似係因為火教失權而流落四方
依家好似都係出咗一隻妖狐同條血河
仲有十隻未知生死

改名巴打有冇補充
未得閑重睇
燥撚咗

咁姐係話,一係
所以我估係 2
所以

從查曼德同靈童嘅反應睇

文姬同崇火靈童實力相約

係崇火教第一人嘅存在
應該就同安祈拉差唔多

人族 = 太陽
月神族 = 月
人馬 =
已知仲有冥神同豐饒女神

冇咩 theory
拋啲線索出嚟集思廣益

BTW 冇文點討論
文呢

我諗左另一樣野

打高神會好似魔女篇咁長

完全唔記得咗海神
佢幾時出過場
冥神係查曼德提過同莉莉奈聽過

話說拉洛同聖徒個設定
好似同高神唔多 match
真子可以討好火神大我
多多可以討好夜神月
咁睇嚟新世界係迫啲伺服器
用好感度征服世界(換取高塔嘅入口)

之前講有個國家打到第四層 講左德國
再多一層就無限資源?
我估嗰層應該係豐饒講左係豐饒女神 不過打左幾次都打唔入

高塔係類似討好十二個神/武力征服

簡直係真子嘅世界
真子會唔會同查曼德生仔
再借故害死靈童唔好咁痴線啦
生個靈童托世搶皇位
話說依家唐國嘅當權者係邊個
十二生肖好似係因為火教失權而流落四方
依家好似都係出咗一隻妖狐同條血河
仲有十隻未知生死 淨係講過有D去左留浪 有D已經"回歸"聖火 姐係唔洗打晒12隻

改名巴打有冇補充
未得閑重睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞