其實有幾多人知Apple Pay係咩?

845 回覆
443 Like 26 Dislike
suica卡入左入左wallet之後係咪夾公仔個D照嘟就得?
實體卡廢左請問點增值?
香港人太自私。通常收卡都要唔少charge.同埋收卡佢地好難走稅,有晒紀錄

DC9最嚴重

自私?為左俾你走稅要我俾cash?
邊個自私d?
suica卡入左入左wallet之後係咪夾公仔個D照嘟就得?
實體卡廢左請問點增值?

同平時一樣/係app 用apple pay增
實體卡廢左請問點增值?

Apple Pay 直接增到
香港信用卡都得
Apple pay未算好普及嘅其中一個原因係d垃圾銀行同商戶
恆生citibank個垃圾盾牌
再加電話線上網

Citibank /8達通仲要逆天而行偏偏走去用乜春samsung pay

兩間大嘢都痴埋samsung
Apple係咪應該檢討下呢

話語定shamezone唔收手續費之餘仲倒貼呢
邊個知?
Apple pay未算好普及嘅其中一個原因係d垃圾銀行同商戶
再加電話線上網

Citibank /8達通仲要逆天而行偏偏走去用乜春samsung pay

兩間大嘢都痴埋samsung
Apple係咪應該檢討下呢

話語定shamezone唔收手續費之餘仲倒貼呢
邊個知?

Citi apple pay應該就出,唔信你試下加張卡入去,會出到t&c確認
點解咁多傻鳩會唔明
Apple pay同你 就咁拎張信用卡嘟既分別
等如
你去銀行排櫃臺 同你用櫃員機禁錢既分別

佢地當左Apple 係財務機構

如果我係tim cook我真個會搞間apple finance同埋apple property
點解咁多傻鳩會唔明
Apple pay同你 就咁拎張信用卡嘟既分別
等如
你去銀行排櫃臺 同你用櫃員機禁錢既分別

佢地當左Apple 係財務機構

如果我係tim cook我真個會搞間apple finance同埋apple property

其實apple 有諗過apple pay係有埋自己嘅payment system
再加電話線上網

其實三叔pay都係啱啱先準備出,apple好可能之後出
https://youtu.be/T6CTK_xeWfs
Suica仲可以入定期券
啲an機用八達通sim是咪經Felicia?
啲an機用八達通sim是咪經Felicia?

Yes
支持APPLE又要增加額外成本
係香港點會有商家佬會做
支持APPLE又要增加額外成本
係香港點會有商家佬會做

好多舖本身有paywave 機同八達通機,根本唔會有額外成本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞