有冇Fresh Grad仲未搵到工?(9)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
多謝offer神
簽咗contract
求offer神保佑各巴絲盡快有好offer, 返份好工,個個開開心心

咩工
banking back office

恭喜你 去親啲post都見到你
希望我都快啲有offer

一定好快有
廣告公司比offer 10k一個月做pa仔
3個月proba之後會再調整
大家點睇

我想知邊間咁9

10k都比得出

10k dse都唔止

人工太低啦,巴打要認真考慮
In左五分鐘再比返written 我就in完
In個陣又勁忙係咁用電腦
唔得閒就唔好叫我黎啦
唔得閒就唔好叫我黎啦

呢啲多數請

有咩伏?
唔得閒就唔好叫我黎啦

呢啲多數請

真係咩
佢講到要等兩三個禮拜 話呢排好忙冇時間睇
大家點睇

我想知邊間咁9

10k都比得出

公司環境同同事都好似幾輕鬆幾開心嘅⋯⋯
好矛盾

4a果啲會有12k
預左做廣告係低 無心做得耐就唔好入行
上星期五打去問second in 結果
個hr sick leave
今日再打過去 又無人聽
Offer 神
Interview 神
Hea工好想走 加上有奇怪同事
見完話會盡快俾消息我
見完落到樓先諗到應該有個更重要既答案
上個網睇返又話個post filled
我似係最後見果d人黎
希望請我啦
Hea工好想走 加上有奇怪同事

+1 覺得浪費光陰
你地搵大公司定細公司多
大公司請人程序好慢..

我都係搵大公司,MNC,上個月11號interview,22號再phone interview,然後29號俾offer,今日先簽contract加body check,下星期一11號先正式返工
大家點睇

我想知邊間咁9

10k都比得出

公司環境同同事都好似幾輕鬆幾開心嘅⋯⋯
好矛盾

4a果啲會有12k
預左做廣告係低 無心做得耐就唔好入行

Accept左喇,有心做廣告嘅,其實屋企無乜經濟壓力,只係自己大洗,決定入去做三個月睇下加幾多人工先
In 完
有機會有offer
想做呢間 求下你offer god 比個機會我
另外都感激Interview 神
唔係化開group 仲用whatsapp

Agger. 而家用telegram 都唔知幾方便,
又唔會show 個人資料。
唔係化開group 仲用whatsapp

Agger. 而家用telegram 都唔知幾方便,
又唔會show 個人資料。

邊個天才諗出黎
0電話
Interview神
Offer神
interview神offer神死咗去邊呀
你地搵大公司定細公司多
大公司請人程序好慢..

我都係搵大公司,MNC,上個月11號interview,22號再phone interview,然後29號俾offer,今日先簽contract加body check,下星期一11號先正式返工

邊行
下星期返去quit
做左唔夠一個月
日日返工冇停手 日日ot
有冇人知未返夠一個月係咪可以即走?

間間唔同
不過未過probation 最多咪7日通知

打左去勞工處問
有試用期嘅話 做唔夠一個月可以即走
就算簽左合約 講左幾多日通知都好
合約都冇得凌駕勞工法例

希望大家搵到份好工
唔好好似我咁做落先知唔啱

我都係
做左一個星期,已經想quit
但想問呢個禮拜有冇得出返糧

今日星期日日都有interview
好後悔亂鳩咁send cv

有咩伏?

你地搵大公司定細公司多
大公司請人程序好慢..

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞