有冇Fresh Grad仲未搵到工?(9)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
好攰唔想再見工了
上星期加今個星期連續十日每日見一份

一日一份咁理想
我成日一日兩份,聽日仲shit 一日3份
10:00
14:00
16:00
之後1730 又去炒下散
新返design工,公司用window7
所有short cut同速成打字都要再學返
好唔慣window system
13k hea 準時收工 3個月proba 14日假
但做d野好柒 好灰鳩
求開解
但做d野好柒 好灰鳩
求開解

一出黎比你做大事都做唔成啦 慢慢學啦 慢慢習慣啦
但做d野好柒 好灰鳩
求開解

做落左先啦 通常岩岩返1,2星期都無咩做
有得hea就hea下先
16fg失業撚可唔可以埋堆吹水

做咩祼辭

16仲fresh?

Sor lor

I know that feel bro

一樣16grad 失業撚

Grad完出左國讀language 黎緊番黎又要同班fg爭做港奴
事前已經搵過下工 但2邊都冇offer

Cso邊到搵 有冇咩requirement?
Btw 睇興趣

Hsbc Cso邊到搵 有冇咩requirement?
Btw 睇興趣
訓前拜拜offer神

食左先
有其他offer咪quit
第三日翻工 依然無野做過

第四日番工?等緊機會轉工

第四日番工,等緊機會見工轉工
offer god 求下你可憐我 俾個offer我
有冇巴打試過apply之前打俾個agent問清楚detail先?
通常會唔會答
offer 神
interview 神
Offer神
有無巴打遇過以下情況
一開始去in間公司(細公司) 佢in完之後話你其實係會喺佢旗下既公司做
但你問間公司既資料佢就支吾以對 話番工就會知 好龐統咁講做online business 但package就唔錯的
求屌醒

冇野做果陣點算 來緊下星期返工遇到咁既情況應該點應付好
今朝連COLD CALL都冇
offer god
interview god
大家interview完通常幾耐有消息
Offer god ....
Offer god
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞