有冇Fresh Grad仲未搵到工?(9)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
發現好多人都因為做到隻狗咁而quit咗再嚟過
我都係

+1

香港地打工係咁, 新人乜都要做又未熟手, 預左被人欺負
工作唔似讀書, 無循序漸進比你慢慢學野

我連比人恰既機會都冇
我都想比人恰下
我都係

+1

我連比人恰既機會都冇
我都想比人恰下

證明好多閪工
求design / media internship

依家先搵intern?

好想快d到星期一
好想快d到星期一

我都係

+1

我連比人恰既機會都冇
我都想比人恰下

我未搵到工之前都咁講想有機會ot
依家日日ot
我都係

+1

我連比人恰既機會都冇
我都想比人恰下

我未搵到工之前都咁講想有機會ot
依家日日ot

我想番工
好想快d到星期一

準備返新工
準備返新工

Same
準備返新工

你就好
我都係

咁一定㗎啦
我都係

咁一定㗎啦

會唔會寫落cv
聽日又要開始搵工
https://lihkg.com/thread/385310/page/1?ref=ios
點先做到大家口中講既fg 26,7k

想問下有冇巴絲做過細公司/startup mt?好似有少少伏

start up mt係伏
雖然人工唔錯 但公司行政好亂 做事好spontaneous 見唔到前景

要三思

利申:做過 最近quit埋

我都係擔心呢樣野,同埋間startup如果發唔到圍,比你做到幾高都好似冇乜用

冇錯

我嗰時做嗰間start up係外資黎 啲clients係啲好出名的公司 本身都覺唔錯

但眼見管理層而家不斷整埋啲濕鳩政策 又玩micro management wtf
見到唔對路 頭也不回resign

如果你手頭上有份人工一般的大公司offer 狗衝左先啦

銀行一問

Trade Finance Assistant 者係咩?

唔洗Degree都好似申請得, 會唔會唔係咁好
offer神
interview神
求design / media internship

依家先搵intern?

interview神
offer神
Offer神 我只要一個offer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞