有冇Fresh Grad仲未搵到工?(9)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
有冇人in 左nestle technical trainee?
冇call
失業好難頂
有d後悔之前reject左個offer

我都係
冇諗過reject完搵咁耐都未搵到

我都係七月中reject左份,keep住都有interview但到依家都未有新offer

同你一模一樣
我都係7月中reject左
之後一直都有見工
可惜都係得個吉
搵左咁耐先收過一個offer
想死

想問大家reject offer既原因??
有無人之前有IN 新創建個departmental officer program
有無收過3174 6549 打黎問有無搵緊工?
無apply過間公司,但叫你上 新銀中心501室 interview
冇call
失業好難頂

我都係

我都係七月中reject左份,keep住都有interview但到依家都未有新offer

同你一模一樣
之後一直都有見工
可惜都係得個吉
想死

11k長短週,話過proba會升啲,依家後悔啦有工返好過冇
有冇用過agent搵工嘅巴絲可以答下
係咪要俾agent in完先會再去間公司in?

有冇多d巴分享下經驗

大家都唔用agency
冇call
失業好難頂

我都係

同你一模一樣
之後一直都有見工
可惜都係得個吉
想死

11k仲要長短 唔係做掛?

冇咩晉升機會
加上當初鳩sd所以冇諗住入呢行
但其實成個package幾好
人工亦比我預期高
而家搵唔到工真係後悔當初冇要到
冇call
失業好難頂

我都係

同你一模一樣
之後一直都有見工
可惜都係得個吉
想死

我係工作地方太遠,朝8晚6,ot冇補水
但宜家俾我揀,我好accept
岩岩take 左offer 了
雖然同expectation 差少少
不過好快就追得番
希望各位巴打絲打能夠早日搵到好工
願offer 神及interview神保佑咁多位
亦都再次多謝offer 神及interview神
冇call
失業好難頂

我都係

同你一模一樣
之後一直都有見工
可惜都係得個吉
想死

個時咪好似你咁諗依家搵唔到,如果有得accept返都會做呢行都想做,只係佢個offer閪左啲
冇call
失業好難頂

我都係

同你一模一樣
之後一直都有見工
可惜都係得個吉
想死

個時咪好似你咁諗依家搵唔到,如果有得accept返都會做呢行都想做,只係佢個offer閪左啲

做落你又後悔咖啦 唔好諗返以前啦
有degree但apply左D 一皮都冇既工
冇call
失業好難頂

我都係

同你一模一樣
之後一直都有見工
可惜都係得個吉
想死

12k 但份工應該唔忙,早知邊做邊搵

哇唔好呀
今日有番工send contract來叫我簽
又有另一間叫我去in 兩間人工都好吸引
前者果間人工高d 後者個名好大
應該點好
明日interview 生生性性 下個星期俾我反啦唔該

咩u先
就算topup都起碼11 12k la
Interview 神
Offer 神
求你比個offer我 今次唔會再咁易quit
Interview 神
Offer 神

sameeeeeeee
hsbc plz give me offer

年輕人不容衝動👲🏻
Interview 神
Offer 神

sameeeeeeee
hsbc plz give me offer

希望有offer
16fg失業撚可唔可以埋堆吹水

做咩祼辭

咩u先
就算topup都起碼11 12k la

非8大仔...12K既五日工(文職)都幾難搵
16fg失業撚可唔可以埋堆吹水

做咩祼辭

16仲fresh?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞