有冇Fresh Grad仲未搵到工?(9)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
終於有份打黎叫interview 保祐順順利利
上星期in完份editor工
阿頭好似好想請我 留埋電話同email俾我
但叫我番去考慮下先 (份工有政治性質)
總編輯話如果ok呢個禮拜會打俾我
但今日都星期三都係無電話 唉
應唔應該問下個阿頭 反正留左contact俾我
定我算撚數
定我算撚數

上星期中家尾?
未有咁快既
一個電話都無
最近有啲想放棄揾工
Interview god
Offer god

Same

same

有衝動想去apply 6 months contract工

已經apply過,6 months contract工都唔請我

有冇試過用agent

我就係經agent報,個agent係咁介紹啲contract工俾我,次次都講到好易入,但次次in完都冇消息

用邊間
hr 就黎收工啦
定我算撚數

上星期中家尾?
未有咁快既

30/8見
黎緊14/9 in民政處1year contract
我怕我咁等法 真係10月都未有工番
好想搵到份in完快手通知既工
夠薑就打比我比個offer我
夠薑就打比我比個offer我

先拜interview神同埋offer神
因為個compulsory exchange, 所以八月中先至開始搵工
而家搵左就嚟一個月工, 一個interview 同埋 offer 都冇, 屋企人又日日喔我, 確實有D氣餒...
已經成個月唔敢入呢個post
諗住大家都搵哂工無人同我圍爐
尋日in 完 自問表現唔錯
但佢略略講過個offer
得萬二 但每星期返五日 銀行假
對比起之前份萬四 五日半長短週
有機會星期六晏晝或星期日OT
真係唔知呢份算好定唔好
不過都係等人地真係俾offer 我先再諗啦
Interview 神offer 神 快d出現
今日又差唔多完
因為個compulsory exchange, 所以八月中先至開始搵工
而家搵左就嚟一個月工, 一個interview 同埋 offer 都冇, 屋企人又日日喔我, 確實有D氣餒...

巴打唔好咁快氣餒
我由二月中開始sd cv
六月開始落力搵工
到而家都係in 過三間公司only...

巴打唔好咁快氣餒
六月開始落力搵工

巴打唔好咁快氣餒
六月開始落力搵工

係咪cv 問題?
我in 完無offer好撚空虛
Offer god
努力讀完為乜,咪又係無人要

巴打唔好咁快氣餒
六月開始落力搵工

係咪cv 問題?
我in 完無offer好撚空虛

我都覺, in完3次最後無回音
上星期五in完一份
今日email左去問
話process要3-4 weeks
係咪仲有機
Offer神

琴日打比我叫我今日in
今日打比我叫我聽日in

琴日打比我叫我今日in
今日打比我叫我聽日in

好多工都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞