有冇Fresh Grad仲未搵到工?(9)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
唉 expected salary寫得太低 點知佢真係畀呢個我
唉 expected salary寫得太低 點知佢真係畀呢個我

幾多

幾多

呢個社會人食人,你縮就食住你
啱啱見完工上嚟拜拜offer神

我都係
offer 神

見完覺得自己唔係好掂

你一定冇追方丈post
仲有半個鐘

我成日六點半收到call

收到請巴打飲野

希望我飲到野啦

Mola mola

明天會更好

OFFER神

offer god
interview god

4X4
Allianz
D_silva兩間a字頭in曬?

1間
唔自爆

1間
唔自爆

我兩間都有apply無得in
你地係屋企除左睇jobsdb仲有咩做?

冇啦
唔想見任何人

冇啦
唔想見任何人

點樣過成日

冇啦
唔想見任何人

點樣過成日

冇啦
唔想見任何人

點樣過成日

傷身呀

冇啦
唔想見任何人

點樣過成日

睇番之前apply d工有冇再出post

冇啦
唔想見任何人

點樣過成日

煲劇 有街出有出 有pt番就翻 其實幾正呀 我幾enjoy
今年fresh grad

好衝動send 咗份cv for customer service office ,但係係聽電話嗰啲⋯
諗住Hea Hea 哋做住先⋯

呢頭send 完,佢一陣就打嚟,見我去interview ,但 間野應該中介嚟⋯

諗諗下都唔知做唔做好如果請的話,
尤其我驚到時要簽contract 嗰啲好煩咁
過咗一星期又FAIL咗喇

好衝動send 咗份cv for customer service office ,但係係聽電話嗰啲⋯

呢頭send 完,佢一陣就打嚟,見我去interview ,但 間野應該中介嚟⋯

聽日就要in
聽晚要同大學同學食飯
準備比佢地恥笑了
我都係soc sci ,都好想做hr 依行
今日終於俾我見到第一份hr 位既interview
自問感覺唔錯,希望唔好有其他hr 底既candidate 去爭

聽日就要in

in左先 accept與否係後續既事
做左個幾月好想quit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞