有冇Fresh Grad仲未搵到工?(9)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
琴日打比我叫我今日in
今日打比我叫我聽日in

好多工都係咁

仲要訓晏覺未訓醒,以為佢係Agent
上星期in完份editor工
阿頭好似好想請我 留埋電話同email俾我
但叫我番去考慮下先 (份工有政治性質)
總編輯話如果ok呢個禮拜會打俾我
但今日都星期三都係無電話 唉
應唔應該問下個阿頭 反正留左contact俾我
定我算撚數

上星期中家尾?
未有咁快既

30/8見
黎緊14/9 in民政處1year contract
我怕我咁等法 真係10月都未有工番
好想搵到份in完快手通知既工

琴日打比我叫我今日in
今日打比我叫我聽日in

好多工都係咁

試過叫我3個鐘後in 屌佢老母皇仁書院
努力讀完為乜,咪又係無人要

讀ive nursing engine出黎實有工 咁辛苦讀degree做乜

讀ive nursing engine出黎實有工 咁辛苦讀degree做乜

乜hon都假
社會唔需要我

乜hon都假
社會唔需要我

有冇巴打愈黎愈頹

絲打你點呀
一有工返相信大家就會唔開心
冇得再訓到自然醒
冇得再訓到自然醒

好想揾到野做,但又唔捨得宜家廢青生活,好矛盾
冇得再訓到自然醒

絲打都有同感?
冇得再訓到自然醒

絲打都有同感?

連登哪有絲打
一個電話都無
最近有啲想放棄揾工
Interview god
Offer god

Same

same

有衝動想去apply 6 months contract工

已經apply過,6 months contract工都唔請我

3 months contract都唔請我
報3months真係整花cv wor
6months通常有得renew都話
btw 我而家收到有得in / in 左嘅工入面,我First Priority 係一份兩年Contract 工,是否不智?
做緊銀行 要免費ot 個幾鐘
13。5 k
想quit
大家點睇?

以為銀行好準時放工
其實如果想做物管
係咪直接apply assistant property officer好過property assistant?
其實如果想做物管
係咪直接apply assistant property officer好過property assistant?

我覺得可以
冇得再訓到自然醒

有同感 但我真係好需要長工同錢呀
冇得再訓到自然醒

有同感 但我真係好需要長工同錢呀

不要再說了

我想要ngo工的offer and interview
Offer god
Interview god
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞