有冇Fresh Grad仲未搵到工?(9)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
今日第4th日翻工,上司不停發火屌人
搞到我完全唔敢扮工
祈求一下offer 神 祝福下聽日會有
祈求一下offer 神 祝福下聽日會有

我都係咁話
offer 神
offer god
Offer god
OFFER神 星期5啦
Offer 神 interview 神
又有間agent hea問我幾句就叫我上去傾計
唔知有無伏, 最撚怕佢得一份job 係幫我send cv
hea到有啲伏伏地咁

Agent成日介紹d唔想做既工
又係咁叫你去見

佢地跑數嘛

if you are hired, the agent can even get commission =0
interview son offer son
offer神
interview神
上次拜足兩星期offer god 都係收左皮
前日又in 左份 希望得米啦
唔想再準備interview 啦
下個禮拜一 in 一份,禮拜五 in 另一份,大家加油
offer 神
有無巴打in 過/做過恆基office?上ifc
前一個星期見完狗會
offer神
拜下offer神
快d有工返
大家唔好咁頹
等我落個魔咒啦
回覆 者有理想offer

前一個星期見完狗會

原來狗會會理人
offer 神
有無巴打in 過/做過恆基office?上ifc

你in咩位?
offer神

15k返6日果隻?

係呀
好有機會呢幾日有長工offer
但係唔知佢個通知期係點樣計
月日打電話去早午晚都無人聽

未返正常唔洗賠 頭個月返工都可以走
唔洗咁擔心

唔好咁固執先, 唔係人地點幫你

你份CV match 到你搵既工嗎, 不如你FB 俾我睇下啦

一路搵唔到一路越搵越低, 人都癲喇

咁既mental status, 更加難搵到好offer....個人由心負出黎....要refresh 下啊!

就算個心放負,去in 都要正面啲啊

之前有間Agent 搵我First in, 佢都係話我好Passionate ,好正面。

我係扮cheerful 達人黎

記住, 冇人中意見到人負, 就算你再合適, 都冇HR 會想公司同你一齊負下去...

已經好positive
咁多年u, send cv去apply 大小公司intern, 0 interview
到今日hr同我講冇經驗
都唔知個天想我點

但係你唔係話有offer咩~

你俾份CV 我睇下啦

FB: fongcheunghr

方丈 有冇interview skills 教下我?

想學乜先得架...睇左我啲片未

今日比個hr串我太緊張

其實好多後生都勁緊張
其實唔洗 interview, inter-view
唔只係我選你 你都係到選緊工作
我代表緊公司俾你揀
我地好多candidate 你都唔只一個offer
你同HR 係平等 唔洗怕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞