有冇Fresh Grad仲未搵到工?(9)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
頭先打去問HR我個recruitment status係點 收到嘅結果係rejected

都係一種解脫

已經唔敢打 收唔到當係

個HR仲祝我之後good luck
快d打黎啦
我愛中大! 我愛中大!
有咩工種係多啲玩得既女仔?
依家身邊全部都係正經人家
好壓抑
利申gay
準備出發去見diploma 工
剛剛in完
之後話大機會比人派去上海
如果真係有offer都唔知take唔take好
物管pa
13k 14al 有bonus
係咪都幾好?
2017 fg重未搵到... 就快報得2018 d工...

2016 fg

2016 fg

17fg海歸撚 已經比人遲左2個月搵工

2016 fg

咁你搵成點?
我搵左一個月+8日

2016 fg

巴打國外咩U
慢慢搵都唔遲
我都看透世事
唔得就繼續做廢青
準備出發去見diploma 工

我之前見過6個月contract既diploma 工都唔請,仲要俾個manager狂串我

2016 fg

巴打國外咩U
慢慢搵都唔遲
我都看透世事
唔得就繼續做廢青

top 100 uni 廢科
有無tg group join?
interview神
offer神
見住jobsdb越黎越少po
自己又冇offer
灰到想搵pt做到下年先再搵ft
方丈
我黎緊可能會有兩個offer
一間人工低 (13.5k)仲要六天工作
但係會好多野學 工作環境都輕鬆 見過上司同同事都唔錯
但另一個offer人工高d (最多可能多5k)工作環境條件都唔差
我想間有無辦法同hr講加多d人工 :

方丈
方丈
我黎緊可能會有兩個offer
一間人工低 (13.5k)仲要六天工作
但係會好多野學 工作環境都輕鬆 見過上司同同事都唔錯
但另一個offer人工高d (最多可能多5k)工作環境條件都唔差
我想間有無辦法同hr講加多d人工 :

方丈

巴打係咪好勁? 搵到咁高人工 定係專科
offer god
我有offer la 但3/10先番工

巴打我等緊個份都話十月先翻工
你等咗幾耐

我in完第2日有offer 了
朝早又過 唉 hr食完個飯好打黎救命
Offer god
Offer son
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞