有冇Fresh Grad仲未搵到工?(9)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
之前apply左份designer嘅工
First in 過左Creative director果關 俾左機會我second in
到second in就見HR 到而家等左一星期都仲未有消息 係咪冇機
我以為見creative工creative team嘅影響力會大啲
但HR係咪都有一定決定力影響個結果
FG 其實係咪唔建議做SALES?
今日IN完, 幾HEA, CV都冇睇
13K底, MEET到QUOTA 有三糧, 長短周咁番
但學歷就好似唔CARE, 應否去馬
second in
offer神
第一日翻工,戇戇鳩鳩無做過野
大公司咩都用哂online platform,完全唔知發生緊咩事
我想問下大家過 probation 會唔會加?講到明加幾多?同多唔多有雙糧? 有 offer 俾11k 多啲但又話過 proba 一定會加 不過真係答唔到實數
我想問下大家過 probation 會唔會加?講到明加幾多?同多唔多有雙糧? 有 offer 俾11k 多啲但又話過 proba 一定會加 不過真係答唔到實數

依家多數都唔叫雙糧叫bonus 睇表現出
第一日翻工,戇戇鳩鳩無做過野
大公司咩都用哂online platform,完全唔知發生緊咩事

第一日返工冇咩做唔係正常㗎咩
有咩慘得過in完就病左幾日
interview神
offer神
再拜一拜interview god
offer god
今次比個好offer我 最多我唔貪心 minimum 都做

依家多數都唔叫雙糧叫bonus 睇表現出

哦我仲以為double pay 好常見 咁佢用13個月同我計過平均過12000都......係咪可接受 hr clerk proba 後再加
FG 其實係咪唔建議做SALES?
今日IN完, 幾HEA, CV都冇睇
13K底, MEET到QUOTA 有三糧, 長短周咁番
但學歷就好似唔CARE, 應否去馬

邊行先
呢到有無巴絲聽日去I.T 個operation management trainee training?

Call過我但最後無去到
Google過 好多人話係伏
一個月得個3個training
實質係掉你去無了期做Sales
老屎唔走你都無得上Office做
重要計糧都出問題
頭先同呀媽講有offer但勁低人工
佢一句 嘩 洗碗都高人工過你啦
即刻灰左
係呀 做廣告係低 但讀完呢科出黎唔做番related嘅嘢感覺真係好對唔住自己

其實工作性質唔同冇得咁比
扎鐵個啲咪仲高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞