有冇Fresh Grad仲未搵到工?(9)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
interview #adore

Offer神可唔可以幫一幫手
有offer喇! 各位巴絲 加油 冇野係冇可能架!

有冇巴絲有相同經驗
係咪會收爆call

Agent 會叫你去 in 佢地一次先
之後有冇工都會打畀你叫你去 in
還店佢 refer 到就有傭抽,緊係咩都唔理推你去

屌有D agent ads明明寫a公司請人,點知叫你IN b/c/d公司

真心唔建議 fresh grad 經 agent 搵工
晒自己時間

點解咁講 都有fg位啊

FG 份cv咩job reference 都冇
佢都唔知你做開咩
佢淨係知佢要meet target
佢手上得啲爛job 有經驗嘅都冇人要
咁佢地咪乜鳩都推哂比你

比著你做agent 你都將最好果啲留比成功率最高果啲僱員啦

最垃圾果啲工冇人要咪比最垃圾果啲fg 食下囉 唔好浪費左啲拎左返黎嘅data ma

比埋啲b c d 嘅工我都on9
我返返出黎搵本科 搵返啲eng工
佢打到黎又話乜柒都冇 不如試下佢手上另一份 完全唔係我個行 又問下做唔做engin sales 再聽埋地方 去到科學園
我住新界西 點樣返

態度又懶懶行
我自己搵到工 最過份果個proba都過埋先打比我 問我係咪搵緊工
有個早打黎嘅 係打黎同我講 負責果個放緊大假 遲啲搵黎我 心諗咁你打黎做乜
個job ad出黎做乜
求希望
offer 神

first in完已經一星期了
方丈
我黎緊可能會有兩個offer
一間人工低 (13.5k)仲要六天工作
但係會好多野學 工作環境都輕鬆 見過上司同同事都唔錯
但另一個offer人工高d (最多可能多5k)工作環境條件都唔差
我想間有無辦法同hr講加多d人工 :

咁我想問 做乜唔take 高嗰個

因為低d果個多野學d 會有機會出trip 同世界各地既客聯繫 高d果個工作會單調d
方丈
但另一個offer人工高d (最多可能多5k)工作環境條件都唔差

方丈

巴打係咪好勁? 搵到咁高人工 定係專科

唔係啦 9send cv咁岩搵到姐
兩份都要番6日 (唔係個個星期)
今日都冇 又要等下星期一
interview god
offer god
大家加油
Offer
Offer神
方丈

方丈

18.5 6日都唔低啊..
啱啱見完工
拜下offer神先
方丈

方丈

18.5 6日都唔低啊..

最高就係
平均16K左右
表現好先會有差唔多18
打電話問INTERVIEW結果應該點問
打電話問INTERVIEW結果應該點問

我幾時返工?

肯比offer未?
今日都冇 又要等下星期一

有冇巴絲有相同經驗
係咪會收爆call

Agent 會叫你去 in 佢地一次先
之後有冇工都會打畀你叫你去 in
還店佢 refer 到就有傭抽,緊係咩都唔理推你去

屌有D agent ads明明寫a公司請人,點知叫你IN b/c/d公司

Agent ads 會寫方邊間公司架咩

咁佢事實會變左做邊類公司

有機會係ibank
interview神
offer神
畀個機會我下星期見下工
物管
大學生走去做property assistant係咪好不智?
但提出個offer可接受 13k 14al 有bonus
(依間係港基)

定係直接in assistant property officer好啲?
(有interview, 冠威)
0 interview巴絲介唔介意講開左幾多人工??
物管
大學生走去做property assistant係咪好不智?
但提出個offer可接受 13k 14al 有bonus
(依間係港基)

定係直接in assistant property officer好啲?
(有interview, 冠威)

岩岩先first in完冠威 巴打係有second in
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞