有冇Fresh Grad仲未搵到工?(9)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike

有冇巴打聽過appco呢間marketing公司? 伏唔伏
hktv mt依家先叫我written test 有無人都收到
伏唔伏?

hktv mt依家先叫我written test 有無人都收到
伏唔伏?

我之前無send 2min video比佢
求design / media internship

依家先搵intern?

我公司要請個PT/Temp, 10月至12月
一般文職, 人工唔高, 有冇人有興趣

伏唔伏?

我都有apply,都無比2分鐘video佢 但你又會有written test既

自己google下
求design / media internship

依家先搵intern?

我之前嗰份唔係design公司
但我覺得做intern唔太理智喎 你唔係本科?
見creative assistant既話,大家會著咩衫?
係咪唔應該著suit?
普通純白恤衫(牛津布)+ 黑色窄腳長褲既casual wear 得唔得?
伏唔伏?

Metoo!
伏唔伏?

我都有apply,都無比2分鐘video佢 但你又會有written test既

我都想知
拜拜 offer 神

希望聽日interview順順利利
interview神
offer神

自己google下

自己搵下啦 間野伏到一個點
番左一份工幾日 另一份工比左offer
轉左去另一間 發覺之前果份先係寶
呢份好大壓力 但fg又無本錢quit
依加日日訓又訓唔好 做又未必開心
可能岩岩番工未習慣 想死

成晚無咩點訓過 一陣又要起身番工
16fg失業撚可唔可以埋堆吹水
有offer啦 我想問咩係target bonus?

巴打加油
都轉咗工無謂再諗啦
捱過咗就無嘢咖啦

巴打加油
都轉咗工無謂再諗啦
捱過咗就無嘢咖啦

咩差別
黎緊2nd in
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞