有冇Fresh Grad仲未搵到工?(9)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
Offer god
offer神
OFFER神
聽朝見工,各位晚安
AIA wealth management 點睇
想狗衝
2nd in
offer神
返左兩個月蚊型公司 人工唔高但餓唔死
都冇乜ot 勝在近屋企 車費都慳返 但冇理由係到屈一世
感覺係出面大型啲既公司會學到更多專業啲既野
做幾耐走好
想狗衝

小心是保險 伏味有點濃
返左兩個月蚊型公司 人工唔高但餓唔死
都冇乜ot 勝在近屋企 車費都慳返 但冇理由係到屈一世
感覺係出面大型啲既公司會學到更多專業啲既野
做幾耐走好

咩工黎先
學到野的話 對career path都會唔錯
細公司係好跳板
其實第一份工最好最短做幾耐
做左一個月已經日日想quit

點解啊

捱到就捱 捱唔到就走
但個人覺得如囷真係要捱 起碼做半年
我就捱唔到啦 quit咗
btw offer son

捱到就捱足一年
所以要睇份工值唔值去捱
值既話 捱唔到 都死要捱
又一個post.
希望大家快啲有offer.
拜拜offer神先

好大壓力,女朋友已經做緊big4,我都仲係on99係屋企唔知做緊乜。

入bank hahaha big 4 都唔係幾年一定會比人成功
有無人準備/已經報緊2018 Big4/MTGT

有冇咁灰
啱啱send完portfolio 轉個頭見到個人post多次招聘資料 好難過 或者我唔應該行呢條路

唔關事 repost 個陣都未睇email
定期repost 是常識
去梗見工
但個job description 少到傻左得兩句
方丈姐姐都入左黎
發覺有上連登嘅hr都幾好人
方丈姐姐都入左黎
發覺有上連登嘅hr都幾好人

方丈神

點解啊

覺得自己唔岩做office工 又多野做成日ot
想狗衝

你見jobsDB, CTgoodjobs.....等等長期洗版就知係大伏啦

點解啊

覺得自己唔岩做office工 又多野做成日ot

我都覺 計埋今日第4日已經想走
有空位請多幾位同事幫手
HD / Asso 11-11.5
banking back office
星期一至五
朝9晚6
平日幫手處理文件個類既工作

Degree 12-13
banking back office
星期一至五
朝9晚6
做invoice report /cash clearing / support

有興趣 tel : kc1611
想狗衝

你見jobsDB, CTgoodjobs.....等等長期洗版就知係大伏啦

保險狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞