有冇Fresh Grad仲未搵到工?(9)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
又一個post.
希望大家快啲有offer.
拜拜offer神先
點解個post好似又熱鬧番
唔係應該越嚟越多人揾到工架咩

搵足3個月
究竟得做錯啲乜

其實degree fg 13k文員仔做住先有冇得諗

幾多日做邊度

比我就做住先
每日一拜interview 神 offer 神 求你們賜我好結果
offer god
想問下有冇巴絲做過細公司/startup mt?好似有少少伏
繼續拜下offer god
interview god
offer神
interview神
Interview god
Offer god
interview神
offer神
Interview god
Offer god
有無人聽過kintetsu world express?
伏唔伏?
想問下有冇巴絲做過細公司/startup mt?好似有少少伏

16 fg 路過
做緊startup 就一年
Startup 係sell未來 sell前景
預左乜都要做 但會學到好多野

同埋startup人數少 好快睇得出工作實力
黎緊會跟老細會出差 未夠一年就有得出國見識下
自問對比同年算係咁

正,你主要係做咩多?係咪都係IT 野定其他?
做乜係咁推post
仲諗住爆po前搵到工
新post
Offer 神
Interview 神
Offer 神
second in 通常幾日內會打黎?
新post 保佑
send cv出去要幾耐先有回音
offer神

Gallery?

咩途徑搵 本身咩系?

like開一堆啲組織/公司/電影節嘅page,咁啱見到出post請人就寄咗
本身係讀電影系嘅

我諗我知邊間 前排都有諗過apply
純粹好奇 有冇其他福利?

未講,不過我預無乜福利
間嘢應該負擔唔起
有function嘅仲要喺office hour以外做嘢
不過揀得呢行都預咗工作熱情當飯食

鮮字頭?
我有Apply

依嫁有啲掙扎

前排搵左份好麻麻既工,但就比較有私人時間,可以做返自己既野多,不過人工就好低,同埋未開工,去到月中先開工,份工就半年約

咁我本身都諗住做完就搵其他行既工,姐係裝修,之前係諗唔到點入行,所以擺埋一邊,岩岩同老母傾計發現隔離屋個呀叔就做裝修,同幾年前問過我大佬跟唔跟佢入行,不過我大佬就冇跟到

依嫁我又心郁郁係度諗好唔好依嫁就過去問佢,定係做住原本依份半年合約工好,做原本果份就多啲私人時間,可以試下唔同工種,裝修就肯定會辛苦好多,同埋應該唔會再轉,始終諗唔到轉咩好
14年grad
仲未做過長工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞