有冇Fresh Grad仲未搵到工?(9)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
Offer神
見左份phone banking
希望成功
Offer神
OFFER神

有冇巴絲有相同經驗
係咪會收爆call

有冇巴絲有相同經驗
係咪會收爆call

Agent 會叫你去 in 佢地一次先
之後有冇工都會打畀你叫你去 in
還店佢 refer 到就有傭抽,緊係咩都唔理推你去

有冇巴絲有相同經驗
係咪會收爆call

屌有D agent ads明明寫a公司請人,點知叫你IN b/c/d公司

有冇巴絲有相同經驗
係咪會收爆call

屌有D agent ads明明寫a公司請人,點知叫你IN b/c/d公司

真心唔建議 fresh grad 經 agent 搵工
晒自己時間

有冇巴絲有相同經驗
係咪會收爆call

Agent ads 會寫方邊間公司架咩

有冇巴絲有相同經驗
係咪會收爆call

晒自己時間

點解咁講 都有fg位啊
比次機會 我一定會比心機返工
Interview 神
Offer 神
方丈
我黎緊可能會有兩個offer
一間人工低 (13.5k)仲要六天工作
但係會好多野學 工作環境都輕鬆 見過上司同同事都唔錯
但另一個offer人工高d (最多可能多5k)工作環境條件都唔差
我想間有無辦法同hr講加多d人工 :

咁我想問 做乜唔take 高嗰個
頭先打去問HR我個recruitment status係點 收到嘅結果係rejected

肯直講已經好好

有冇巴絲有相同經驗
係咪會收爆call

有冇巴絲有相同經驗
係咪會收爆call

唔會 因為agEng 都唔係濫成咁

有冇巴絲有相同經驗
係咪會收爆call

好多公司搵佢請人
佢地只要你有offer 佢就有錢收 梗係勁push你啦

有冇巴絲有相同經驗
係咪會收爆call

晒自己時間

點解咁講 都有fg位啊

FG 份cv咩job reference 都冇
佢都唔知你做開咩
佢淨係知佢要meet target
佢手上得啲爛job 有經驗嘅都冇人要
咁佢地咪乜鳩都推哂比你

比著你做agent 你都將最好果啲留比成功率最高果啲僱員啦

最垃圾果啲工冇人要咪比最垃圾果啲fg 食下囉 唔好浪費左啲拎左返黎嘅data ma

有冇巴絲有相同經驗
係咪會收爆call

晒自己時間

點解咁講 都有fg位啊

個logic係 HR 請唔到既位 會俾錢agent請
Agent 靠你個offer 收錢

如果係senior role ,難請係正常,agent help 係需要
但如果係entry post,君不見咁多人跪緊offer神廟,HR 點會難請,大把人揀
如果咁都要用agent...自己諗

有冇巴絲有相同經驗
係咪會收爆call

歡場無真心.....

有冇巴絲有相同經驗
係咪會收爆call

咁佢事實會變左做邊類公司

有冇巴絲有相同經驗
係咪會收爆call

晒自己時間

點解咁講 都有fg位啊

FG 份cv咩job reference 都冇
佢都唔知你做開咩
佢淨係知佢要meet target
佢手上得啲爛job 有經驗嘅都冇人要
咁佢地咪乜鳩都推哂比你

比著你做agent 你都將最好果啲留比成功率最高果啲僱員啦

最垃圾果啲工冇人要咪比最垃圾果啲fg 食下囉 唔好浪費左啲拎左返黎嘅data ma

有冇巴絲有相同經驗
係咪會收爆call

晒自己時間

點解咁講 都有fg位啊

個logic係 HR 請唔到既位 會俾錢agent請
Agent 靠你個offer 收錢

如果係senior role ,難請係正常,agent help 係需要
但如果係entry post,君不見咁多人跪緊offer神廟,HR 點會難請,大把人揀
如果咁都要用agent...自己諗

但係自己搵又真係咩都搵唔到
無辦法下都要試
反正agent推個job黎都一樣可以reject, 唔洗成本下拎個機會 其實job seeker無蝕
interview #adore
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞