有冇Fresh Grad仲未搵到工?(9)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
之前一直都拍烏英
今日竟然有4個CALL
3個interview
1個係OFFER黎
但係就細公司黎
同埋做既野都未清楚
d interview就大公司黎
應唔應該reject offer等大公司OFFER?
之前一直都拍烏英
今日竟然有4個CALL
3個interview
1個係OFFER黎
但係就細公司黎
同埋做既野都未清楚

咩offer 先
各位加油
終於過probation啦
之前一直都拍烏英
今日竟然有4個CALL
3個interview
1個係OFFER黎
但係就細公司黎
同埋做既野都未清楚

咩offer 先

operation assistant 做online selling既
有冇人做過康泰mt,係咪伏
如果份工剩係做左1個月係咪唔好寫cv?
驚唔寫既話hr又問點解咁耐都揾唔到工
份工伏到第一日返已經想quit 但係要1個月通知期
今日有番工send contract來叫我簽
又有另一間叫我去in 兩間人工都好吸引
前者果間人工高d 後者個名好大
應該點好

簽左先 最多遲下辭
再in大公司 有大公司入大公司
offer 神
interview神
如果second in 完差唔多兩個禮拜
今日打去問hr佢話check check 有feedback 再覆我
係咪可以收得皮
我想番工啊
如果second in 完差唔多兩個禮拜
今日打去問hr佢話check check 有feedback 再覆我
係咪可以收得皮
我想番工啊

應該收左9成皮
有degree但apply左D 一皮都冇既工

年輕人不容衝動👲🏻

邊行

年輕人不容衝動👲🏻

邊行

倉文員

年輕人不容衝動👲🏻

邊行

倉文員

WHY?

年輕人不容衝動👲🏻

邊行

倉文員

唔好啦 正常文員點都有有11k 啦 咁低好快又想quit架啦
0 interview
0 offer
好on9 搵乜都無回音
有degree 有gpa 有work exp有intern都唔夠
好on9 搵乜都無回音
有degree 有gpa 有work exp有intern都唔夠

Me too 其實我要求都唔高 點解無offer
好on9 搵乜都無回音

Me too 其實我要求都唔高 點解無offer

Me連int都無呀
0 interview
0 offer

一日都揾唔到3份工
寒冰期來了
有咩offer都做著先啦唯有
前題係有offer

緊係唔寫啦
寫左hr問你工作上既野你又唔係咁熟
問你做咩quit仲難答

唔係返第一個月即日走得架咩?

唔係返第一個月即日走得架咩?

好多contranct 工冇寫有probation
好攰唔想再見工了
上星期加今個星期連續十日每日見一份
好攰唔想再見工了
上星期加今個星期連續十日每日見一份

未有咁快有消息既最快都一星期多d先有啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞