有冇Fresh Grad仲未搵到工?(9)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
政黨呢?不過做環團 人工唔會太高哦

星期日覆?! 咁急?!
我想問
1. 返幾多日
2. 咩工種
3. 你FG?

如果佢堅急都有機既 但我比較想知點解你會開15,唔多FG 開15 呢

咁你都有offer梗係企硬啦

[/member]我早兩日都in左房拹,你係咪in cso?[member]

聽日final in 求求offer god比offer我

星期日final in?

星期日final in?

In 空姐
想問下如果 final in講左話請我,轉頭通知hr比offer我,係咪姐係一定會請?
不過個日係星期五,一點到in完,之後個日都冇收到電話
係咪大公司手續麻煩d 可能星期一先會打黎
一日未有 contact簽都未安樂
想問下如果 final in講左話請我,轉頭通知hr比offer我,係咪姐係一定會請?
想知係咩類型嘅工?
想知係咩類型嘅工?

想知會吾會係自己星期五見嗰份? 🙈🙈

星期日覆?! 咁急?!
我想問
1. 返幾多日
2. 咩工種
3. 你FG?

如果佢堅急都有機既 但我比較想知點解你會開15,唔多FG 開15 呢

好明顯啦 刻薄哩啲是刻開有條路

社福界個啲?
不經不覺又1post

未有咁快既 好少即日
即日果d真係伏啦
Contract都要準備啦
想知係咩類型嘅工?

想知會吾會係自己星期五見嗰份? 🙈🙈

Medical device

未有咁快既 好少即日
即日果d真係伏啦

係嘅, thanks
希望真係請我同有個唔錯嘅offer啦

星期日覆?! 咁急?!
我想問
1. 返幾多日
2. 咩工種
3. 你FG?

好明顯啦 刻薄哩啲是刻開有條路

笑左 都好合理

會議有咁既情況既
出offer 前都有一堆野做 line manager 話請
都要俾HR 同事做野架

未有咁快既 好少即日
即日果d真係伏啦

又唔係,contract 係接左offer先會做

你唔take,HR 咪白做

我會揀一 ,不過當然係你自己決定啦

因為我係個啲點捱都得個種人 ,新人入行,做唔到成績係正常,offer 2 做唔到成績會被炒,即係公司唔會接受多你2年,而且team structure 唔定,job security 唔高...

咁如果你係好似我咁,奴工黎,點捱都唔死,入左 1 ,捱到年半2年,有internal 機會就上,比如老闆同同事可能對你好好,好肯教,學到幾多就盡吸;又如果正常啲,佢地對你都係不過不失,拎住個名就搵工轉officer grade laaa

多謝您嘅意見。

所以我個expected salary 會比較現實咁樣寫12000-15000。太低人哋可能會覺得我妄自菲薄, 不過乞食科嘛...

而家我個搵工focus: clerical position (特別係ngo同埋大專/中小學嗰D), ngo / green group (其他符合我能力, 唔須要專科嘅工種)

嗰D big 4 相關嘅工種可能須要更專嘅專科, 例如env engineering或者啲science科目, 不過我都會望望...

多謝您嘅意見。

所以我個expected salary 會比較現實咁樣寫12000-15000。太低人哋可能會覺得我妄自菲薄, 不過乞食科嘛...

而家我個搵工focus: clerical position (特別係ngo同埋大專/中小學嗰D), ngo / green group (其他符合我能力, 唔須要專科嘅工種)

嗰D big 4 相關嘅工種可能須要更專嘅專科, 例如env engineering或者啲science科目, 不過我都會望望...

多謝您嘅鼓勵, 其他巴絲都要加油, 努力搵份啱自己嘅工

雖然呢排日日都神經質咁樣去睇相關嘅工, 而事實上而家相關嘅opening真係好少, 不過我已經盡咗能力盡量去tailor-made我嘅cv 同埋cover letter, 尤其係嗰啲我有比較大興趣嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞