中醫算唔算害死梅艷芳

720 回覆
1456 Like 88 Dislike
與其話梅姐信中醫不如話佢拒絕西醫治療,即使冇中醫,佢都唔似會接受切子宮,除咗上面巴打提過話想生育,仲有個原因好似係因為佢屋企人都係子宮頸癌切完都係死,所以佢就傾向唔相信西醫
腥港要做「中醫国際中心」

邪教中心

你知唔知自己講咩
西藥夠有好多副作用
你回佢就啱
你老豆唔做化療就答唔到了
保健咪保健都唔知醫乜尻
陳伯話好彩佢搵西醫
而家有嘢賴
肝癌因為冇咩先兆 多數人確診時已係晚期 而晚期就代表已有擴散 所以已經唔適合換肝
依家醫cancer 係用棚中子直接射向癌細胞又影響唔到正常細胞,全世界得台灣同日本有呢個技術。基本上咩cancer都醫到。最複雜既腦cancer都醫到,比起化療算係零副作用。不過首先要有核電廠,直接拎d中子去手術室。

有錢一定係去日本醫。香港想係落馬洲搞,不過睇嚟都係吹水多,10幾廿年先會做得到
中西醫唔得既,如果你睇D舊片 個時D top athlete 都外夫緊跌打藥 離題
好心你唔識就咪撚扮野啦
門診中醫咪又係望聞問切 執完藥叫你返去煲

中成藥轉左藥粉, 藥丸就代表係準?
只係代表佢系統化左 唔代表有用?
Covid個陣食清瘟膠囊食完咪又係無撚用
個陣食Moderna Pfizer 定食中國中藥呀

乜撚野西醫倒藥水偏差仲高 咪撚玩啦 你知唔知d藥點synthesize 架
倒藥水? 咪撚柒啦傻鳩
二零零幾年我都覺得現代醫學麻麻地,但係2024經歷左十幾二十年既molecular biology同biochemistry極速進步發展,仲有人類基因圖譜完整咁搵哂,只能說中醫同現代醫學比係望塵莫及
識人個老母又係信中醫
定時定侯死去睇,又食埋啲唔咩咩寶調理
終於玩到肝酵素過高
條神醫叫去睇西醫
咁算唔算有良心
佢地嗰陣就係,今日呢句說話應該過左時
日本用嗰啲叫漢方 早過文化大革命好多已經由中原帶返去日本 條方點都真材實料過而家中國出產嘅中醫
岩啦 繼續食中藥啦傻鳩
唔係中醫問題,係人既選擇信仰問題
咁都係中醫一種
所有醫都唔一定醫好任何病,不過中醫連拆解生命密碼都做唔到就信都唔洗信
條傻閪落十八層地獄,唔會搵到梅姐
唔好就咁叫西醫 應該係叫現代醫學
啲人都係因為西醫醫唔好 所以搵中醫
同古代人解釋唔到事物 就話係上天/神安排嘅
因為中醫根本無嚴謹嘅推理邏輯 從來唔會話食左乜 個病就會好
反正你好返就話有用 唔好就係你身體差 永遠無得judge中醫本身有問題
根本同宗教一樣缺乏可否證性 仲好意思話自己科學
Covid打Pfizer Moderna 定食清瘟

如果中藥得既 咁大個機會揚威海外喎

無人講既
變譚校長
信我
佢地係好FD的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞