中醫算唔算害死梅艷芳

720 回覆
1456 Like 88 Dislike
好多回教佬出國旅行就偷食豬肉乾同炸豬皮

利申:我係反苗撚,只係反mRNA
人類會進步,唔係淨係得西方科學先有進展
西方科學嘅進步本身就係人類進步嘅成果
你唔覺得你咁講有邏輯謬誤嘅咩
同埋現代中醫咪又係用西方科學嗰套理論落去
中醫強調話慢慢調理
大個咗先發現自己誤解 調理原來係調你
Ok
trust me bro

係咁勁一早上哂報啦
飲啦飲閪死佢
屌你老母啦,中學睇間中醫叫我買啲蜜蜂溝佢啲傻閪藥查落塊面到,有好過咩?俾蟻咬就有你老母
https://youtu.be/jOLguoH_qXU?si=sIjM9dZf0jPhBcoM
報紙見到得大公報同大陸網媒有講
可信性
但佢又show埋傷殘症

btw,我信推拿、針灸、整骨係有用,當係物理治療一種
西方醫學界把腦死亡作為判斷人死亡的標準,我國則把呼吸、心跳停止作為標準。開始我 還很不理解,現在才明白,這是很符合國情的。因為按照西方那套,我們會有很多人正在 大街上走,就被拉去火化。

大部分連登仔中醫又唔係 西醫又唔係
唔明憑邊啲專業知識去批評咁多野
定係得呢啲假對立位先可以觸發到啲獨醒情緒出黎打下飛機

如果中醫一啲參考價值都冇 香港啲大學唔會有中醫課程 仲要收得唔低分

中醫應該都會與時俱進讀下西醫既野 西醫有啲都會讀下中醫既野 根本唔係啲人諗到咁排斥

有時啲長期病 慢性病 要復原既 食西醫會太多副作用既 咪會考慮用中醫囉
太急既 要切左佢既 就考慮下西醫
中醫根本最多只係平時調理身體狀態有用
醫病果啲嘥9氣 你咳到甩肺唔通食川貝真係即刻唔咳咩 飲咳水就一定得
明明無錯別字
依世人最討厭嘅就係中醫
有屋企人就係迷信中醫可以醫到cancer
最後醫唔到過身
請問係邊一款cancer
食重金屬調養身體?
中醫實際有冇效我唔肯定 亦都無讀過相關既野唔下定論
但做左廿幾年人經歷話我聽根本係搵笨
飲佢d垃圾藥飲幾日係可以好返
但其實乜撚唔做由得佢靠本身免疫力都係會好返
西藥唔同喎 食完即刻見效 感冒食粒幸福傷風素 即刻舒服好多 好過去中醫比個所謂醫師望聞問切懶係做左野咁有用得多
姑勿論以上講既係真定我唔識野 單單係中醫有冇用係存在爭議呢點 已經論證左西醫先係真理
講白D,

中醫師患癌都係去搵西醫生
牙膏加氟
中醫係永無止境咁樣調理
有女仔朋友調理咗20年有多都仲調理緊
但身體一向麻麻地成日唔係頭暈就肚痛
唔明點解仲一直睇中醫
(no offence)
巴打屋企人(原生家庭成員)有冇迷信翡翠台可以一直出到「歌神 天王 天后」
台醫呢
有冇諗過只係隨住你年紀增長油脂分泌減少
唔關中醫事
化療根本就係醫療大騙局
中醫師只係一班不學無術嘅人
上得連登多病變
中醫醫喉嚨痛呢啲我諗ok啩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞