中醫算唔算害死梅艷芳

720 回覆
1456 Like 88 Dislike
人地係你冇犯法,就唔可以唔俾你存在啲人就誤導到好似外國都承認咁
NHS網站係咁寫:
"...However, the evidence on the effectiveness of acupuncture compared with other treatments is unclear."
"There's no statutory regulation of acupuncture in England."
係架,即係後果自負架炸,所以冇可能係first line treatment。
即係純粹係人哋官方意識到有呢樣嘢咁解啫。

不過你度醫到冇藥好醫,醫藥石無靈嗰陣試下都冇壞嘅。

不過講開又講,山草藥真係唔好亂咁食,我以前有個同事,佢阿媽幾唔知寄咩中藥比佢食,食完就即刻肝有事,成塊面呢就黃曬。

不過好彩最後睇咗醫生就冇嘢,雖然我諗中醫就應該唔會咁嘅,佢畀得你食嗰啲嘢都應該係low risk,但係是藥三分毒,唔好當糖咁食囉

依個叫Apple啊,乜撚野叫蘋果/りんご?
咪啊q精神啦
你班中醫叫呢個做菠蘿喎
我諗佢應該係覺得自己都冇得救
等自己唔好太辛苦
西醫化療真係好慘
如果當時有連登,上到黎問連登仔,佢就唔洗死啦。
嗯嗯,答到你又唔肯接受

正氣嘅定義應該係跟你而唔係跟黃帝內經啦
寫埋啲唔啱你心水嘅就緊係人地錯啦,你覺得係講緊菠蘿咪菠蘿囉
你哋接受唔到自己係巫術都冇計
其實喺華人世界打飛機囉
佢果個年代西醫未夠成熟醫到癌喎 所以咪兩邊都搵 邊個醫到咪信邊個
而家嘅西醫其實都只係醫到好少部分嘅癌
點樣定義醫好?

其實延長咗存活期已經係足夠
唯一真係根治到應該得血癌,骨隨/幹細胞移植係病理上100%移除舊有嘅造血細胞換成新嘅

20-30年前仲係無藥可醫
樓主好好笑
你意思係"西醫" 唔會害死癌症病人?
啲中醫療法差啲害到我癱
已經講咗 你要屌中醫就隨便,我唔撚係撐佢,但你用 cancer嚟講你真係弱鳩智,話你冇撚人性真係冇講錯。把口又賤個腦又殘

好啦咁,等你親身試完 , 到時記得上嚟繼續撐試完電療化療分享返你有幾享受到時講吓係咪淨係「切完腫瘤」就冇事啦唔洗覆㗎啦,你咁叻仔,一定啱㗎啦,期待你以身証道
中醫係一種都醫唔到
就算鬼佬都好多人用偏方布緯

用化療換多幾年半條人命
唔係好吸引
唔洗去到cancer
小病小痛都唔應該睇中醫
問google ChatGPT仲可靠過中醫
西醫有啲都好流
大概斷到症就自己上網睇下資料
睇下其他病人點講點醫
睇下呢幾年有冇新療法乜乜乜

除非你好有錢搵到頂流醫生睇
如果你都係隨手睇街症
信一半好
聽完佢講就抄低個病名自己搵下資料
呢個年頭同 chatgpt 傾幾句都大把料

香港醫生斷錯症開錯藥都冇手尾跟
街症九成都係假紙 printer 嚟
睇下流感感冒
幫人打下針就得
真係想醫病一係睇私家
一係靠自己
你試下死下死下嗰陣仲去化療先啦
我隻手自從整親之後痛到半死
已經等緊公立覆診
依家睇緊物理治療
但係睇咗好幾次都冇好過
屋企人話我依家係浪費時間睇物理治療
叫我睇中醫
我依家都唔知點算好
痛到影響日常生活、睡眠、工作又未到診期
唔想睇私家,因為冇錢
應唔應該去排政府街症求救
用香爐灰
高進當年碌落山都係咁好返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞