有有跑步撚入黎吹下水(101), 夏天一切練烈陽神功

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
easy run 縮細步距。我之前試過用app拍子機打拍子170 176 咁加上去。習慣左個節奏就唔開app就去到180
我都唔係高 得174,
但步頻180對新手唔會好攰?
半馬想sub2 , 但暫時最長都係跑過17k/, 平時多數easy run 615-630左右pace. 加一星期一次長課10-15k, 月供120-150左右,係咪應該拉長d個長課同跑返d tempo都ok?

上年第一次渣馬10k條路又迫又斜最後sub55, 今年仲要落西隧好似好大挑戰
跑多幾次荃西到屯碼保證完賽無問題
上年同你差唔多量同速 tempo都無跑
初半就啱啱sub2
比賽有加成 放心跑
其實最好揾個老友拍片俾返你睇咪得囉.

我游水同埋跑步都係咁, 要到有片睇先知姿勢係衰成點....(好多都未改到)
隻錶睇唔到你

錶就睇心跳/速度/步頻等等...
長課要加 練下斜路
膠布
呢個天氣唔好期望排汗會好,乜背心都搞唔掂。但airism應該係用過唯一一個完全未試過磨胸嘅背心。值得一提嘅係佢嘅超無縫底褲堪比t8內膽
大埔撚上年年尾試過上教大,差d要坐車落返黎

同埋,長課應該要幾長?要趕小朋友起身前返到去,已經星期日6點起身出門
Airism夠薄加唔磨lin 夠做
西隧普遍大埔撚都會跑爆 長課18k左右 叫個仔遲d起身 等老豆跑埋先
隻腳拉起快d 自然落
就會慢慢加到上去
SOAR
聽住180拍子黎跑,歌又得,跟錶又得
最好170 175 慢慢練上去
我斜路通常練跑步機 較4%
好似係2個方面
痴身就唔磨LIN 因為少擺動
唔痴身就磨LIN 因為件衫唔痴身就自然會擺

唔痴身就推介nike 既 Dri-fit ADV 我晚上跑14K都唔痴身 但LIN損左
跑遠少少入黎操幾課梅子林
利申:梅子林打手
順便操埋亞公角山路
利申:亞公角汽水販賣機打手
亞公角我淨係踩車先去
次次都買幾罐返屋企
練多啲比賽pace 月供多少只係參考
最後都係手賤報咗全馬
驚半馬抽唔中 跑都無得跑
其實同pacing 有關係,跑得慢就唔係勉強180
180係跟Olympic runners 個數,高步頻對心肺要求高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞