有有跑步撚入黎吹下水(101), 夏天一切練烈陽神功

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
夏天就算唔跑步都要多飲水
見口渴先飲水已經太遲
飲左1L先跑唔會好浪咩
我飲完再熱下身先跑既
原來之前由起步個刻已經係透支緊自己既水份去跑

所以就算一路跑一路飲都根本無幫助
好似找卡數咁一路還緊min pay咁
大錶Fing 手會唔會好chok?
我戴錶跑一定要最緊先唔會Fing 嚟fing去
調轉嚟講可能會好啲
265s我覺得係太細隻
265係適中
不過老實,各人唔同,建議showroom 試帶一下

諗住報嚟緊渣馬全馬 。但係未試過連續跑多個22km。
每星期 跑量15-20km 。一般配速6:00-30左右。

想問下咁多師兄師姐 嚟緊渣馬全馬 我現時狀態可唔可以完錯 。目標4.5小時內完成。Garmin 建議可相信嗎?

同埋應該幾時要開始練跑長距離 25-30km
收到
peasgus 去到季尾 半價一定買到
鐘意著新 唔計較價價錢 可以考慮
900蚪8 折
建議 去 Asics 買 Novablast4
我覺得…….想玩就報咗先算

報咗,就有動力練;唔報,就可能永遠都唔想練

就算到時真係唔掂,咪行返終點囉
15-20k真係太少
你諗下平時每個星期跑既量都唔到半馬,你身體本身已經適應咗每星期15-20k依個量,依家突然要你幾個鐘內跑哂全馬喎
你600-630pace係20k打後一定維持唔到 ,因為你跑量不足後面一定撞牆成個慢哂,可以完到賽已經當贏
最少每星期都要跑40k
師兄無training plan可以google一個初馬plan再執自己個時間食左佢
唔洗自己諗點train
你預左下半程行返去先
唔追成績實完得哂

月供無返百幾km 都唔洗諗跑得哂

長距離當然係愈早愈好
平時師兄係咪飲得少水?
其實大部人都係咁啦, 有係BONUS.
有一皮根本係唔正常, 只能偶爾大贈送, 不能持久.
有$1000都算返到報名費+GELS啦, 好過無.
唔覺得喎, 街馬全馬個邊都封路, 一樣係咁跑無乜問題
其實有優點, D野可儲於室內體育館, 體育館咪同銅鑼灣差無幾
交通你咪去到舊機場個站行去就得, 同依家尖咀無大分別
條路線可以點行?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞