有有跑步撚入黎吹下水(101), 夏天一切練烈陽神功

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
個D細節實度得掂喎! 街馬都度得掂, 渣馬會有問題?
其實大部份城市攪賽, 都會偏向係一個好儲放點為起點, 跟住係起點附近為終點, 咁D友行兩步就去返起點攞返D野, 減省好多搬運程序
起點之後行聯合道上龍翔道
諗起都扯扯地
維園起步經紅磡返尖東
Lm
啟德泊唔到車 尖沙咀起步我可以泊咪錶
搭MTR/的士啦
揸車真係玩自己.
唔洗寄行李
而家尖沙咀揸車好方便 行外圍去又冇封路又唔會塞車
快過搭車
唔會同一終點掛...

渣馬最吸錢都係10KM, 佢咪10KM照舊賽道照吸錢, 5:45開場, 開到8點.
話七萬人,3萬幾人係10KM.

你全馬/半馬, 咪照舊好似依家咁玩.
真唔覺有乜大分別.
依家個邊, 一個大室內場, 一個大室外場.
佢要跑都係封路, 現有的封尖咀至旺角, 跟住上大橋
如果個邊, 咪封觀塘繞道去東隧, 全馬西隧個邊返來九龍, 半馬應繞唔到西隧, 咪東隧返來, .....人流咪散囉.
想問下大家跑外地馬會唔會寄行李?定直接走好d?
未試過唔寄存.
不過認真講, 係可以唔寄存; 只係寄咗去到終點起碼攞返匙卡去酒店安心D.
去到酒店人無證, ...雞同鴨講...
帶埋條匙跑又唔想.
全馬好難...擺條毛巾拎件乾既衫都要?
冬天就更加要放定件褸?
睇你住幾遠 同埋嗰日天氣
香港搞event最大阻力係人,最怕啲地區勢力出聲反對封路

以前渣馬有得跑上青馬大橋,然後因為塞車所以無得再玩
比賽就pro3
Daily training 就 12
請問Boston 12同novablast 4呢兩對點揀好
網上價位同埋評價好似都差唔多
我73kg,平時跑7分速
而家差唔多同價我覺得買邊對都得,但識搵嘅nb4應該平boston多幾廿蚊
nb4中底厚啲比較彈,boston 12有energy rods 2.0碳爪有助你跑得更快
而個底部膠底兩款應該都係差唔多可以磨到最少800k

如果純粹想easy run,pegasus唔啱的話我會推new balance propel v4,好多地方賣400幾
有樣boston比較優勝係鞋面透氣度較高,nb4一定無佢咁透氣
我係睇個樣先買
咁啱呢兩對都覺得好睇
Puma Deviate Nitro 3好唔好
覺得幾靚仔
Puma呢款3代都好,但剛剛出無咁多折扣唔抵,我比較推deviate nitro 2多啲(日本買嘅會仲平,大約500-600都有,香港有得賣嘅舖普遍699)

性能上2同3代都係近似但2平好多,2同3一樣有碳板同nitro elite foam(puma上級材料)中底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞