江旻蕙拎金牌一事睇得出部分連登仔真係好撚噁心

1001 回覆
4399 Like 2020 Dislike
由一開始藍黃都係冇和解空間 你改變唔到人點諗 事實上做精英運動員 你見既人都係建制多 佢地由細就有啲環境專心訓練 一係就去外國讀下書受下訓 你覺得會有幾本土甚至愛國?啲官企埋黎咪要笑 枝咪遞過黎咪要講為中國香港而戰囉 有得揀咩 我都幾肯定人地唔care藍黃 甚至想理解都未必明

不過有人話中國香港贏就唔會開心其實又冇錯 唔接受就唔接受 佢有自由唔支持 唔支持就叫cynical低層?樓主眼界闊少少啦 唔好用自己打份工同三兩個朋友圈子做標準 甚至上連登就覺得自己參透到真理 我相信好多話唔care既 見到江真人咪又係拎手機出黎影
咁你移咗民未
替佢高興就會嘅

不過講到自豪就真係唔會
佢贏到係佢勁 關香港人同你乜事
你自己拎金牌就威啫
好啦,拎咗個死人獎好巴閉啦,係咪大家樂食飯會減一蚊,供樓供小啲
唔交多啲稅 係咪想黃絲坐監手足係入邊連肉都無得食?
你真係勁撚賤
已報國安你煽動,你洗定屎忽啦
白痴仔我去邊到都得啦 我老豆新加坡籍,我條女法國人,似你成世要綁係香港咩
佢係咪黃我唔知
但我好肯定佢一定唔係藍絲
就算有證據證明佢係黃都唔撚會po出嚟
成班友係度屈黃屈藍
咪係 佢將自己愛國心套落人地到 好撚嘔心
岩呀
班獨醒撚今日去咗探手足送物資味啊
記得唔好送made in china既物資啊dllm
咁先正常
奧運贏唔贏牌其實都係運動員自己嘅個人成就
與其他人無關

如果搞到自己中獎咁一時興奮一時down咁
其實就係中咗patriotic病
令平凡普通嘅自己上升到有集體榮譽感
佢打劍超勁
努力攞到獎牌係得到認同
不過江係深藍, 唔關錢唔錢事
國安
無留意,多謝提供資訊
究竟連燈仔開post 要打錯人地個名 幾多次? 然後扮到關注條女好耐

下次江文偉 唔該
技術上佢係勁嘅
不過人格不敢苟同
住香港一定要愛香港? 愛日本唔得?愛美國唔得?
愛邊到關你撚事咩 乜春都移民 賺夠咪移囉 咁撚心急做咩
人地拎得金牌仲需唔需要食大家樂同供樓
d死窮撚寒酸思維就收番埋先喇
咪係? 連羅冠聰係外國,都發帖慶賀。
做孫中山姐係點 有無得具體講下
又係你隻白卡支那仔
最愛用既共生論
呢到仇女論壇嚟
屌真啊 人地洗撚迎合連登仔玩埋d黃藍遊戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞