江旻蕙拎金牌一事睇得出部分連登仔真係好撚噁心

1001 回覆
4399 Like 2020 Dislike
你用法係「惡心下啲人」
邊有呢種用法
無開心過就唔係香港人?
樓主on9?
佢唔係岀份糧 佢有份做統戰
比你講中曬,班連登仔點算
有言論自由地方咁公開講無問題喎
事實香港公開唔容許其他聲音啫
樓主講得啱。我建議所有唱衰江b嘅同唱衰香港一樣,要報國安懲治佢哋。
咁佢不要惡心個用法係點?

唔係「不要惡心我」?
我個人本身無你哋呢啲無謂情感都唔得?
冷血得罪你咩
香港警察都代表緊香港人、
所以我支持警啊拉哂班🪳
https://youtu.be/smPam0x1wig?si=oCEOQb6FHXd2fLJN
估唔到佢同連登仔都係咁諗
啱呀啱呀
政府搞啲event 啲項目係呢個政治環境下搞到屎咁都一撚定架啦,唔通期望班傻佬既會搞到啲高質素國際盛事?屌個啲人就好似為緊一個永遠唔會實現嘅願望喺度勞氣冇需要屌嚟屌去啫, 為咩?

咁你又開post講bullshit 咁勞氣做咩?
有時有啲野表面未必相關,但背後個logic係同一回事,你覺得做咩都無用好合理,但走出黎講what do you expect 呢啲bullshit 就多撚餘,做獨醒撚但又做唔晒,又走去屌港共搞event, 港共event 又what do you expect? 呢家大大聲出黎講唔知有乜好屌但之前自己又一樣開post屌港共,你人格分裂?

無人期望個運動員走上台講啲咩特別野,但期望做運動既做運動,就唔好走去玩咩國安青年,好撚難?好大期望?

起底click個兩下好快,起完樓主條傻西見有野笑咪拎多兩個起下,放假有閒情逸致唔洗多謝關心,你回唔回其實wfc , 拉你出黎屌係因為你特別on9姐
我就好簡單 做得統戰工作嘅就唔會單純咁當佢只係個運動員
我欣賞佢既精神, 好佩服佢
睇佢訪問都眼濕濕
但我唔會覺得好開心好光榮
因為對香港冇歸屬感
更何況佢係藍底
今朝眼濕濕完一聽到首國歌
再睇到大大隻字寫住中國香港
就即刻冇左感動既感覺
啲語調林鄭上身
根本件事本身就係好簡單
做運動員咪做運動員,無啦啦邊個咁撚鐘意屌佢?
但做運動員走去玩國安走去做統戰工作,咁咪比人屌law

其他人都一撚樣,做藝人做翻藝人工作咪正正常常,走去玩新疆綿做紅衛兵,比人屌就天公地道啦,根本件事本身係好簡單

所以對樓主對上面呢個reply 我先咁撚零尊,what do you expect? 咪expect 你做運動員既做翻運動員,唔好走去幫手捅香港人兩刀law ,就算香港變咁半死屍都一撚樣,捅完仲想人respect? 咁都Respect 個啲唔計五毛一係m底一係on9 啦
杜凱琴告急,誠邀大家打氣
https://lih.kg/3749546

大家唔撐埋藍絲杜 好傷心
其實好多新移民大陸仔混入左連登 分分鐘廣東話都唔識講
睇發言都知
認同, 唔知有乜好屌
2024年啦, 唔好話國安法, 連23條都立埋, what do you expect?
係咪仲期望緊個運動員會上台講民主自由、香港獨立呀?
睇得奧運根本就唔應該期望會有呢啲畫面, 更何況係對一個 個背景係藍嘅人?
班人正宗又要睇, 又要屌
你嗰枝咁柒嘅低級紅抽氣扇棟到喺大舞台都好意思講,唔覺得好冇資格咩
你用《儒林外史》時期嘅口語嚟同現代用法比較?
仲要加個我字係人地原句後面,我夠可以補充佢為「不要惡心(的事)」啦
你原句就應該係「拎出嚟令d人惡心」先啱常見用法啦
引《儒林外史》都唔知你想證明啲乜
班傻閪cctoy靜撚晒
佢拎咪拎,你開心咪開心

但人哋覺得冇feel又屌鳩人做乜

一定要有自豪驕傲嘅情緒先得嫁咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞