江旻蕙拎金牌一事睇得出部分連登仔真係好撚噁心

1001 回覆
4399 Like 2020 Dislike
無講錯你,你老母個閪俾人用劍擊拮完
弱智仔上嚟搏屌

一定係你老母做雞果陣俾d恩客屌到你智力缺陷
傻鳩
D恩客仲射到你面容扭曲

照鏡見到自己生得咁柒時,唔好問點解
由得佢哋喇
兒登係咁架啦
睇你幾弱智?醜出連登
噏乜撚嘢呀傻閪

你老母就俾人中出連射

「醜出」連登
一個跟政治不沾邊的人,莫明奇妙地錄影替建制律師團助選,it s very likely that:某位uncle / mentor 要求助選,所以答應。simple as that

當你在某一個圈子跟social network,有些connections根本避無可避

政治之外,還有人情世故,關係倫理

憑此便替別人扣上政治色彩去否定人格,太單薄吧

我看到的是一位堅持,謙虛,努力,跟團隊分享榮耀,勝不驕敗不餒,給團隊,給香港人打出漂亮一仗的運動員江旻憓
我都冇惡意咁問句樓主你係咪人格分裂
一邊話人地公屋撚loser底層盲反運動員
一邊又話連登大家好善良無惡意
其實你唔知佢咁多藍歷史 柒咗咪柒咗
但你一邊話「柒咗我認呀」但一邊又繼續堅持唔支持佢就法西斯一言堂
仲將個龍門搬到為錢藍定為理念藍
反正我睇唔出你邊度有覺得自己柒咗
唔好上太多連登,佢地仇藍仇黃仇富仇黃,仇世人士
其實有幾多藍歷史
我見好多所謂藍歷史都係你地連衛兵刻意放大
仇窮
其實你如果稍微睇多少少reply就知佢遠遠唔止呢啲人情世故嘢
我其實同意唔應該因政治就全盤否定一個人
但同理都唔好剝奪人地因為政治而唔支持佢嘅權利
互相尊重大家嘅選擇啦哎
ok 你覺得可接受就得啦 大家尺度唔同囉
連登仔真係乜鳩都仇
唔通猶太人要吹奏
1936年幫納粹德國係奧運攞獎既運動員,而果個人仲要係黨衛軍既一員?
奧運一向都好關政治事
根據樓主邏輯 睇奧運就唔好講政治 19年嘅事已經過咗去,要欣賞下 中國香港運動員嘅精神
你哋唔識欣賞因為你哋係公屋仔憤世嫉俗乜都屌
人哋中國香港運動員好辛苦㗎 點似得你哋班廢青
最撚攪笑係 當起咗樓主底後 嚟嗰post其他人口中嘅loser 正正係屌緊樓主嚟類人
又唔見我地仇張家朗?
你收皮啦
戇鳩
廢人唔洗夾硬搵嘢講
極端係新常態
再加上 連登勿認真
非黑即白是常識吧

睇開啲啦
今朝太多情緒,所以個post 講既野有啲偏激,無諗過個鋪咁大回響,我決定係到整合多一次自己既論點。

首先第一點,我絕對唔係想屌一啲無感覺/無覺得開心甚至反感既人,我絕對無。 相反,我仲好支持好樂意見到個社會係咁多元。 我既論點係正正調轉番,點解你可以唔支持江旻憓,我就唔可以支持江旻憓?

而家大家個風氣好似變左:支持江旻憓就係藍,就係壞人。 支持江旻憓都要細細聲講好似一件好羞家既事。 但其實,我地大部分人個心態只係好單純見到一個講廣東話、同自己同一個文化背景大,著住代表自己地方既衫贏左一個咁重要既冠軍而開心,就係一件咁簡單既事,背後完全無其他既想法,咁都有錯?

我個人立場係覺得,佢上到台,佢就係一個運動員,佢就係一個代表香港既運動員。 其他既野係佢既個人生活,佢讀人民大學,番大陸讀書,根本同我無關係。 同埋另一方面,大部分人根本唔會特登走去睇佢啲背景,我地淨係知佢係一個運動員,起碼我無見過佢成日出嚟擾民好似pk鄧咁。

最後,反對唔支持絕對無問題。但係支持都一樣無問題,我地支持江旻憓,覺得開心真係好簡單,就係單純見到香港既本土運動員拎獎而開心,點解咁都可以比大家扭曲到去黃藍? 大把人支持既時候根本都唔知佢係藍。

講真,唔好下下咁極端啦,搞到咁極端根本係唔現實。 你唔支持姐,唔代表其他同你想法唔一樣既人就係有罪。

企番出嚟睇,其實我地只係支持自己出身地既運動員姐,全世界應該得香港係連呢一樣野都咁大分歧,都要小心翼翼。 真係荒謬。

咁杜凱琹黃鎮廷你又唔支持仲叫人去死嘅?

好地地代表香港去打乒乓波點解要比你扭曲到黃藍之分?

乜佢地又好擾民咩?你唔鐘意個運動員嘅樣貌就屈人係藍絲就覺得代表唔到你心目中嘅香港阿?
我地支持江旻憓,覺得開心真係好簡單,就係單純見到香港既本土運動員拎獎而開心,點解咁都可以比大家扭曲到去黃藍? 大把人支持既時候根本都唔知佢係藍。

首先,你哋某啲香港人個別支持江旻憓係你哋自己嘅事,唔好投射全部香港人

重點,得奬金牌運動員假如係鄧炳強、蕭澤頤本人,佢哋覺得自己服務香港人為港爭光,咁你都可以一樣戥江旻憓開心一樣戥鄧炳強、蕭澤頤開心嘅

即係話,如果你個人信江旻憓只係一個純運動員,無視佢史丹福政治及北京嘅大學再加黨校蟈情班嘅背景,天真地信佢唔係鄧炳強匪類,你咪個人鍾意到夠囉

照妖鏡看盡藍紅黨妖魔物,你卻自己平庸之惡唔夠睇唔清江咩人,痴埋去支持黨員仲要開post講啲似是而非嘅歪理水人支持黨員,抵匪共統戰你香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞