江旻蕙拎金牌一事睇得出部分連登仔真係好撚噁心

1001 回覆
4399 Like 2020 Dislike
如果你有睇佢成場比賽,佢先落後1比7,之後慢慢追番上12比12,要決一劍。 只要你係香港人,果刻個心基本上都會好緊張,去到佢拎金牌,果下身為香港人呢個身份而由心底裏開心既感覺真係已經好耐都冇試過。

跟著成班竟然話佢係因為600萬,又話咩佢藍絲,真係睇到o嘴。 你班撚樣係咪長期食屎?把口一定要咁撚臭? 而家有人為港增光,拎到我地之旗可以係奧運呢啲盛事都升起,你係到同我講話因為佢係藍所以唔撚關你事?

你呢班人其實係咪short short 地,江旻蕙唔通要做深黃,要做民運領袖,佢係一個運動員,佢既責任係打好比賽,為香港增光,除左比賽之外既野係佢既私人選擇,佢本來就係一個中產佢揀一條出路好既後路係情有可原,連登仔我同你講大撚把中產都係咁,都係表面黃但一講到利益講到錢就藍。

重點係其實你地呢班屌江旻蕙既人根本咩都唔係,你地成班都係雞鳴狗盜,都係鼠輩,成世人唔好話為香港貢獻,分分鐘連為自己屋企貢獻為自己負責任都做唔到既時候你究竟有咩資格係到屌一個為香港增光係香港最暗淡既時刻幫香港人拎番一次欠違既開心既人?

你呢班人係好小眾,一定有人話我係獨醒撚,但現實生活入面你地先係,你地唔好講到自己好黃好本土咁,你地從來無貢獻過,只係一班cynical 既低層,不過你地可以繼續騙江旻蕙,屌成龍,屌貼星馳,屌c朗,屌曬所有你地一世都接觸唔到既人,因為你地就好似 The boys 入面 Firecracker 啲 fans, 你地唔咁做架話根本無 purpose in yr life
唔係喎,聽講你唔理政治,政治都會找上你
屌你咁你係香港吖嘛,你唔滿意你咪做孫中山咯
咁佢真係建制一部份
唔知點解佢拎無乜感覺
但四年前張家朗拎就好激動好開心
可能對香港死左心
其實拎佢做例去俾cctoy解決返個問題遮

大家心底裡都中意依件事,不過拎出嚟惡心下d平時見到tvb/唔中意就喊打喊殺果班廢人
深藍都唔訓去睇

連登仔:我係中國人呀Hi !
Exactly
成班人乜都仇
仇男
仇基督教、天主教
仇性小眾、跨性別人士
仇嬰孩
仇社會、仇生育
基本上呢班人係對個世界充滿仇恨
反中 反港 反社會
江旻慧代表嘅係中國香港,並唔係香港
你會上心因為你係中國香港人,你認左佢咪得囉
唔使打咁大篇文講呢樣講果樣
今次真係睇到連登係小眾,全香港慶祝緊,自己係度計藍定黃

我宣布以後用依個準則決定香港運動員攞到獎牌應唔應該慶祝
https://lih.kg/3749283
重有仇思達、仇B
樓主你頂住先
係連登就聲大大
拎佢地口中既坐監手足黎情緒勒索
講到好似好關心坐緊監既人 仲話想知佢地既睇到有咩反應
但其實 一蚊都無捐過 一封信都無寫過 一本書都無俾過 一份物資都無寄過
x2
呢3年國安法,23條,香港隊夾硬要加哂名做中國人香港,播國歌要強逼運動員野交叉,等等等都證明左港隊已經完成等於中國隊,呢隊人並不代表我,
我覺呢翻說話你係講比自己聽
你想話比人聽你移民好開心
你想摧眠自己
人性測試
江=有貢獻嘅藍絲
連=冇貢獻嘅黄絲
樓主係咪鼓吹港獨 乜野香港人 我地係中國香港人喎
你行出旺角條街,走去英國倫敦,求其搵一個香港人問有邊個係唔開心?

你咁撚憤世嫉俗無意思,遲早比呢個世界淘汰,因為你呢啲思想真係好撚小眾
其實大家唔係針個運動員,有八成人應該係針cctoy

你呢班人其實係咪short short 地,陳奕迅唔通要做深黃,要做民運領袖,佢係一個歌手,佢既責任係唱好首歌,為香港增光,除左唱歌之外既野係佢既私人選擇

自己代俾cctoy鞭過嘅名入去叫cctoy拆啦吓

呢支就係樓主你所擁護果支旗仔嘞
尋晚你有冇大聲高唱國歌,你係中國人呀
唔認就唔係架咩
算吧啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞