江旻蕙拎金牌一事睇得出部分連登仔真係好撚噁心

1001 回覆
4399 Like 2020 Dislike
same 已經冇咗以前掛住香港牌頭就會撐嗰種心態 如果係何詩蓓我會跟足全程
有人鐘意運動員個人 有人鐘意撑香港
個人取態而已
咁就叫吠,啲教書佬而家係咪要上大陸training啊?你都唔敢否認啦下話

你咪放長雙眼睇下幾年後會唔會開始引入大陸老師囉 連公務員 醫生 護士都出晒風向放中國人嚟番工 你估教師可以獨善其身?仲要大陸教師唔使做嘥時間train佢哋國民教育同政治立場,直接洗學生腦仲方便
嗰啲一係就犬儒撚,輸到失去理智,一係就五毛帶風向

點解台仔成日話讓世界看見台灣

就係因為好容易被遺忘囉
好容易變得冇價值

而香港正正就已經處於呢個處境

無論 佢係乜撚人,佢就係代表香港攞到好成績!又唔係犯規做羞家嘢
屌你,樓主一撚定係朗迷明明講緊江突然提C朗
唔係呀,你可以搵藍屍一齊睇,唔係串你,但你呢句真係多餘

香港人最撚慘係永遠都享受唔到呢啲野
你有撚交過稅
建議翻屌李麗珊
張家朗因為廿幾年黎冇人拎
今次係個感覺係3年前已經拎過
雖然都會開心 但笑下拍下手 冇咁激動
樓主有無回應?
定你喺西班牙攬住法國妹女朋友,用住新加坡老豆比你嘅錢睇奧運,無時間覆呢個comment
岩呀
唔係就同姓穆可隻食屎狗同一層次
人地鍾意支持或唔睇各人喜好
不過真唔好叫旻憓,唔知以為好熟
江小姐付出時絕大部份人乜柒都冇做過
李麗珊係香港隊
佢享受咪得囉
過幾年溝淡晒咪可以享受到
我聽到首歌都打冷震,咁撚難聽
靚女高學歷係特別容易受人歡迎

所以所以啊鄧局長先咁緊張

政府可以叫晒攞牌嘅運動員做軟性宣傳

到時包保冇人敢反對

btw 坐監果班真係好唔抵

到頭嚟得個吉 移民政策又益鳩埋班中產藍絲
咁即係為屌而屌啦
就算而家仲有香港隊,你都可以用佢身份背景嚟質疑。
算吧 成班人講到佢被迫咁 真係笑撚咗
又唔見何詩蓓張家朗同建制咁多交集?
香港運動員邊個唔值得支持?不過呢啲明顯建制白手套就算吧啦
柒左d喎大佬
駁唔到就咪夾硬黎啦
咁唔入建制 (體制內嘅人) 幾叻都冇得做代表喎
同埋食緊資助 可以公然反政府?

尊重佢付出嘅巨大努力 佢值得擁有金牌

就係咁多 冇話特別開心
係囉,都唔知為中國香港而開心有乜問題
我係中國人呀,Hi
其實有咩為香港爭光
佢叻係佢自己嘅事
仲要好明顯佢係自己有錢
唔係靠咩政府支持自力更生
佢拎完金牌得某啲高層人士會瘋狂打飛機sell香港
齋呢點我作為普通市民就無晒感動

利申: 欣賞佢努力嘅成果,恭喜佢,但完全無感覺咩與有榮焉我係香港人呀hi
不嬲競技運動都用嚟做propaganda
納粹奧運會已經係例子啦

再早就係意大利世界盃 直頭政治操控賽果
咯你老母咩
班cctoy 要搵存在感嘛,而家奧運,驚人地唔記得佢地既存在
連登仔女嘅價值只有公屋,綜援白卡福利 大波妹靚女
乜嘢經濟乜嘢奧運?佢哋從不關心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞