江旻蕙拎金牌一事睇得出部分連登仔真係好撚噁心

1001 回覆
4399 Like 2020 Dislike
係你太上心 ,知道佢拎金牌,比個like 就算,作爲對佢努力既尊重,成件事就完左noted with thanks,無必要上崗上線去爭論佢係藍定黃
冇話開唔開心
只不過係話有班人就餓死都仲揀飲擇食
其實一開始俾人抽兩句水
唔應或者簡單講句大家都係贈下興咪得

點知為咗justify自己趁熱鬧 就講咩唔睇政治 打倒昨日的我
有啲仲要幫人腦補埋話人唔係真心藍 咁咪肉鳩酸
仲要起晒鋼話人社會垃圾
俾人屌都係自找
坦白講果句,我今朝同9成香港人一樣根本唔知佢係奶共,我淨係以為佢被逼影左幾張相做棋,呢啲我覺得都係為勢所逼,但而家先知佢係藍。

但事實係你班撚樣係到懶係獨醒咁屌鳩啲支持既人係到要拎道德高地,真正要屌既人又唔撚見你屌,係到屌啲棋做乜鳩姐。

成班好撚左膠,唔夠左既就係右,一件咁簡單既野都要政治化到咁既地步
其實到江女反感嗰班我覺得唔係獨醒撚,佢哋嘅批評理據絕對合理,江女個勢似第日入行做大律師或者法官都好合理。

只係每個人平衡點唔同,有人係會政治立場擺好高位置,有啲人好似我咁就有成就都會睇高一班,等於周星馳擺明奶中,但拍喜劇無人能及嘅成就,對比班忠誠廢物係另外一種對待。始終香港人好多係崇專崇優。
其實佢攞金牌關我咩事呢
平時佢做咩都無人關心 又無人過問
拎到獎就突然衝出嚟扮到好似好關心佢咁
又藍絲 又黃絲 又政治咩咩漆漆
十足阿Q咁
完全冇睇過,佢係藍定黃都冇所謂
對奧運完全冇感覺
但得獎咪一聲「恭喜」囉
其實係連登呢啲公屋論壇先咁Facist , 但凡你個圈子係正常少少甚至係中產,身邊都有江旻憓果類人,呢類乖乖女做曬生涯規劃既人。

連登係一個重度法西斯主義既論壇,係絕對無言論自由可言,佢地係容唔到第二把聲音, 同港共係差唔多,不過因為呢班底層食唔到果條水先至企另一邊。
你唔好on9啦,何詩蓓贏嗰時有冇人咁反佢呀
坦白講,我晏就先知佢拎金,但都一樣無咩感覺。

我都唔知佢政治取向,直到我禁入黎睇你個po先知,無錯我第一個po就係睇你個po。

一睇,嘩先知咁多花生食,
你講個D咩撚樣唔撚樣根本唔關我事,我淨係見到你屌人無感、唔支持=阿貓阿狗呢樣果樣

我頭先又繼續睇,連登夠有人慶祝拎金話斬左燒肉慶祝,話聽日拎金斬多斤,我就咁睇就唔多見有人潑冷水,你諗下係咪自己亂咁開地圖炮先?無感既又屌、唔支持既又屌?

根本好地地慶祝無人得閒回應你咁多,你如果需要同溫層,而「你個人認為」連登同你意見不合,你什至可以去fb或者其他你講既九成香港人慶祝既討論區,

而唔係係屌9一D同自己意見不同既人,你點屌人地都唔會為左你而改變,什至覺得支持既人咁一言堂,係咪五毛黎
樓主支持中國隊算啦
呢班偏激撚衰在無政治智慧無大局觀 成人學人講民主講人權講自由,但連呢啲價值既核心係尊重都唔知。

不過算,小粉紅同佢地本質係一樣,都係一班狂熱既民族主義者,精神病, 希望佢地世世代代都留返係中國做佢地既中幗人
班友為咗打飛機選擇性失明
咁係你自己唔知頭唔知路啫,條友一直深紅
而家發現佢根本唔代表你嘅「香港精神」,就係到重重複複講「點解咁簡單嘅事都要搞成咁」
世界就係咁複雜,你要簡單咪返幼稚園

事實上佢成功完全100%係佢努力所得,同你一啲關係都冇,最多咪替佢開心恭喜佢,因為咁為香港人身份自豪純粹係精神自瀆
喺你打飛機意淫香港身分香港人打不死精神一日後,發現對象同幻想俾人篤爆左,就喺到詐傻扮懵,忘記晒昨日點攻擊啲唔肯同你一齊打J嘅人,收皮啦

仲有,根本冇乜撚香港人打不死精神,個個運動員都係抱咁嘅精神出賽,唔好吹奏得多就以為香港人真係有乜撚與別不同啦
有人話佢讀中國人民大學乜柒乜柒
但除非佢加入政府甚至狗隊,否則根本冇理由針對一位冇乜政治表態嘅運動員
頭先想down tone
轉個頭又忍唔住人身攻擊啲唔撐江旻憓嘅人
又唔見張家朗何思蓓攞獎連登仔攻擊佢?
咁李家超林鄭係唔係棋 popo係唔係棋?係咪唔應該屌?
你個po本質咪又係摌除異己,同你口中既偏激撚有咩分別,尊重呢樣野係你個po我都見唔到,有無諗過你講既野套番係你自己身上都OK?
既然你講到振振有詞,唔該你真係用盡全力支持杜凱琹黃鎮廷,到時拎牌記得開post屌柒連登仔
呢個po個樓主其實都幾好笑
最緊要唔好雙重標準
又姣婆守唔到寡 繼續標籤人做垃圾法西斯
有邊樣係講唔中? 前言不對後語
以前就黃藍是良知 靚女金牌就不分黃藍
一係就律師會改選幫保皇站台都唔算藍
運動員就支持 但藍絲杜又唔計

自己回應唔到就話人偏激 法西斯
個問題係點解睇個奧運都要有咁多紅線, 咁撚複雜做曬背景資料搜集先可以支持

你話猶戴呢啲就知姐 其他撚知咩唔特登search , 如果你話江旻憓走去做狗或者做黨員既我就真係撐唔撚落,但普通做一隻棋既真係人之常情
下我好尊重討論, 我一直強調大家可以唔同意見,咪拎出嚟辯論,好似我前面柒咗唔知道佢係藍嘅我都認
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞