《我一個唔留神,撞死左聖誕老人?!》【斬掉重煉版本】

825 回覆
128 Like 9 Dislike
最終係 肥佬同呀詩 santa配莉芙
唔明 點解茉莉啊詩會變左兩個人
咁A世界姬仔係咪乜記憶都無?
同埋點解B世界仲有阿詩
同埋點解B世界仲有阿詩

果個係a世界
原來a世界都有啊詩 俾肥坐享其成(?)
都話莉芙會搵返姫仔架啦 遲啲一定會完整咁記得返哂架
同埋點解B世界仲有阿詩

果個係a世界

sorry A B 調轉
呀詩最後點
A世界既佢比肥佬溝但又好似失敗
然後肥老伯話B世界既呀詩直接比姬仔溝到
其實A世界不嬲都有阿詩 只係佢同莉芙唔相識

至於b世界既阿詩佢係齊晒記憶既 咁佢就陪伴左係b世界無記憶的姬仔到 但係你地知啦 如果a世界的姬仔都可以慢慢記番起所有野既話 咁即係話b世界的姬仔遲早都

好啦講完
其實A世界不嬲都有阿詩 只係佢同莉芙唔相識

至於b世界既阿詩佢係齊晒記憶既 咁佢就陪伴左係b世界無記憶的姬仔到 但係你地知啦 如果a世界的姬仔都可以慢慢記番起所有野既話 咁即係話b世界的姬仔遲早都

好啦講完

姬仔食哂2姊妹 但我既理解:a世界既姬仔係失憶 但b世界既姬仔係冇依段記憶
我一直以為B世界既啊詩同A世界茉莉同一樣外觀

same here

same here

係一樣樣呀

所以依家a世界個阿詩係第二個人黎
原來a世界都有啊詩 俾肥坐享其成(?)
都話莉芙會搵返姫仔架啦 遲啲一定會完整咁記得返哂架

最後又聖誕老入聲 啊姫有笑 好似記得哂
依個結局好似開心過舊版嗰個, 因為舊版
得一半平行時空嘅主角可以有緣有份係埋一齊
但係新版就全部(兩個)世界都有happy ending

BTW 多謝樓主作個故陪咗我地依段時間
有無後傳
木鎷
佢地終於有返個完滿結局
lm
加油
lm

btw 樓主之前唔係話拍譚仔微電影咩
冇寫啦?
想睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞