[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#115 HDR mon 最好OLED

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
霧面防反光好
都ok
最後都係訂左msi隻oled
苦主
又係12,13買
去完旅行返黎發現未ship
睇得出 Samsung 啱出款oled 唔同年頭 asus / msi 嗰隻glossy finish
感覺上無光源影響下 asus 隻 oled glossy finish 出嚟隻色應該會最原始
我國真強大,oled panel 靚過made in korea 嘅
lm
panel 應該都差唔多, 係嗰 panel finish 兩款唔同姐
不過今代oled邊間廠唔係MIC?
見到LG32GS95UE幾正
OLED 32吋 Pixel shift又防到燒印
想PC打機同時比Macbook remote work用
但係冇typec接口 少煩
師兄師姐有冇d差唔多spec同價位 但有typec既mon推介?
定買個thunderbolt盒比macbook用算數
佢CS話3年保一次燒屏
想問下點睇Philips 32M2N8800同 msi mpg321urx?
兩者好似spec差唔多但係差成千蚊

啲人話Philips個者忽光怱暗個問題靠入工廠模式熄咗OLED ISP 就冇事 所以唔考慮佢呢個問題
問題係熄左影唔影響保養
好似係官方售後解決方法,唔影響保養
暫時用咗一星期msi mpg321urx
好滿意
但我本身除咗iphone無任何oled product
驚自己唔識比較
仲諗乜鬼10%off就算吧啦

我都係日馬訂左AW3225QF 6千3-4到 真係抵好多 不過唔知幾時到
想確認下係咪霧面?
會諗點解唔早啲雙mon
鏡面
鏡面,用緊覺得可能係曲mon,所以反光冇平面咁覺眼
真係唔oled唔得?
睇你玩咩
我用緊g3223q
之前一直都覺得ok
但係最近一玩ets2
一開夜車睇撚到我眼殘咁滯,仆你個街d黑色
一d係因為視角嘅原因(即係四角),一d係因為反環境嘅光嘅原因,d黑位全部一撻撻咁
宜家oled 7千幾真係好想換
但係隻本身隻mon用左兩年都冇...

當然,呢排玩返劍星呢d冇咁黑嘅game又覺得冇問題

但係yen 平真係一個千載難逢嘅機會
可以請教點禁到咁平嗎
我搵都是JPY159800
早2日特價啊
謝回答!
而家日元平 即使無左特價都好抵買
埋單時再有優惠, 買左2個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞