[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#115 HDR mon 最好OLED

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
INNOCN大伏,YouTube睇有人用1個月就入塵收皮
買國產嘢自求多福

OLED MON LIST

直接掉網站自己睇,之前張圖有啲outdated
https://www.displayninja.com/best-oled-monitor/
lm
samsung 隻g6 oled咁好死賣6千尾
仲連部a9+
係咪有咩特別伏嘢
特別伏野應該係Samsung保養
Msi 隻4k oled周圍都無,有無咁好賣
香港人 大把錢
代理已經賣緊8月貨
想請教下 display card 4070s 筆直3000內 27吋 4k mon有冇推薦 做咗啲功課而家考慮緊XV272K V3 唔知應該揀2k144定4k60 主要用嚟打機 間中煲劇
呢個budget 揀4k 高Hz mon,唔會後悔。2K同4K細致度相差幾多
真誇張,明明其他地方長期有貨
有無人13 JUNE前 日馬落單買AW3225QF(免費個隻) 仲未配送?
岩岩追返上個POST
有人遲過我落單已經收到
頭先經過實體店望咗一陣又無咩咁sharp醒
12號夜晚落 仲未出貨
msi個部都係呢個價
但唔知有冇送野
今時今日買mpg321ur-qd,會唔會好傻仔
12號落單 本來23/6 -8/7 送
啱啱睇直頭變咗8/7前送
睇中佢d咩
水魚節買Mon 會唔會平過平時?

仲有兩個月
唔好意思 想請問一下27” 2k ips 想要高hz既mon
筆直10k左右 請問下巴打們有無咩推薦
平時會玩fps遊戲 又會拎嚟睇下戲
自己有望過下pg27aqn aw2725df呢兩隻 想請問下有無咩缺點 或者仲有無其他選擇

記得5-6年前買mon淨係無腦揀敗家之眼就得
但追下post發現近幾年多咗aw lg 3星呢啲選擇

上個post post尾問過 弱弱一推
2K ips使咩一萬,果兩隻垃圾就算啦,如果以而家嚟計
買2K oled,完
最近想玩下雙mon

有冇巴打用左雙mon後有咩睇驗
Sorry巴打 唔記得加返oled 唔洗ips都得

因為早幾年買個陣 啲高hz ips mon都要5k up
跟住睇咗幾隻都8k up 以為而加啲mon要咁上下價錢 諗住筆直鬆啲大家易啲推薦

睇完#1個post見32” 4k都有好多240hz 想請問下oled會推薦2k定4k
因為我其實唔係一定要換返27” 純粹係而加個隻27”用耐慣咗個size
2k oled 360hz, alienware msi 都得
可以再等嘅話 asus 2k oled 480hz
QD-ips,好似好勁咁
同樣價錢係咪有更好既選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞