[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#115 HDR mon 最好OLED

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
如果千幾真係平撚到不得了
係正,但諗緊電壓火牛插頭問題
所以好多人去左買外星人
佢有寫只食110v咩?
睇到日馬AW3225QF好想買 但有一個問題

有3個sources (google TV, windows, mac)
用AW3225QF 要點出audio
而家用緊隻mon有3.5mm出番speaker
直接買個多input既DAC好過
唔好貪平
買行貨Acer XV272K V3
研究過

用earc出俾soundbar
冇其他方法

我都等緊個mon 黎
soundbar已買
又係等緊寄過黎
我諗住用番原本隻usb 2i2 audio interface / usb dac都得 喇叭插入去 之後買隻kvm黎switch usb device
或掂mon都冇kvm 要買番隻kvm

13號扣哂錢。shipment date都未有update
師兄買左邊款 soundbar?
我都想買返隻
咁隻mon 咪得番1hdmi 1dp

上面位巴打講dac 又多幾條線
隻mon樣樣都好 係呢個位咁kick
已經唔計佢個typec 係冇alt dp
咁又冇寫明..我估通用香港電壓
應該只個轉插就用得
原來有google tv 咁usb dac都有d煩
最靚音質就用番hdmi arc
或者可以買3.5轉藍芽aptx 之後無線連device?
所以都係入畫面個hdmi前面加個hdmi switch算
冇ps5/xbx其實買hdmi 2.0嘅都夠用

我當水貨咁用雖然寫係三年保養7日包退
想請教 2千筆直 想買27吋2K
Acer XV272K 各位點睇
或者會唔會有其他類近型號
平時PS5 打下槍game 唔追求極致既話
想問下日本森林買外星人
係咪可以轉去hk保養?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞