[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#115 HDR mon 最好OLED

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
4. DisplayPort 輸入 係唔係姐係呢個
alienware隻aw3225qf原本好吸引,最衰個USB唔可以比喇叭用同埋又冇3.5mm呢下真係卻步左
想買隻U2723QE
但好似就出新款?
有earc
問題就係要用左個HDMI
有冇人係日馬訂左aw3225qf仲未出order?
me
28/6 落order
未送
想問下用緊42-43吋 mon 既各位, 你地張枱有幾深, 眼睛距離個mon 有幾多cm?
插得EARC 既喇叭一定有PASSTHROUGH 架喎
枱深50+40cm伸縮
視距70-100cm
睇下自己本身急唔急用, 早買早享受, 始終唔知幾時出新款
最近買左個4k144既Mon
如果係螢幕休息狀態郁下隻mouse開返既話
其餘兩個Mon好正常咁著
但係4k果個Mon會等到電腦lag幾秒先會著
有冇人有同類情況
點睇 MSI MPG 274URF QD

27” 4K 160hz HDMI2.1 USB-C 65w $3700

或者有冇其他功能價錢類似嘅model推介
我都好有興趣,但要睇下實物先決定
4k qdoled 144hz up有無啲推介?
好耐無睇
27" OLED有消息未
想請教Galaxy Odyssey OLED G8 mon好唔好?有做功課,見台灣嗰邊話Samsung 呢隻 curved mon好多自己裂開既case,有啲擔心中伏

另外,34吋 Type-C mon有冇咩推薦?
有沒師兄可以推薦1千蚊左右嘅27吋2K 打機mon?
ppi 要幾多先叫足夠??
當你 60cm視距
睇27吋4k
即係163ppi
就好清
本身包3年保養

3年後壞 咪換過隻

可能買完未到3年 你自己都想再換過另一隻
oled 柔性
理論上冇咩事
27" OLED 依加有咩選擇?
睇中左AW2725DF 但好似好貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞