[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#115 HDR mon 最好OLED

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
最後睇中依兩部:AOC Q27G3XMN / MSI MPG274URF QD。
AOC最大賣點應該係HDR1000同平,而MSI支援4K HDMI2.1 QD。
如果係用嚟打PS5,應該HDR重要啲定4K VRR重要啲

想問下有冇邊隻mon抵買?
定係都係跟#1個網買?
主要睇電影,少玩槍game高FPS個d game
打lol多 張枱最盡27"
philips都係算大牌,出mon出左好多年
細細個用左6-7年都無壞

btw 係philips依家先出電競品牌,人地lg asus samsung幾年前出緊同賣大廣告
請問建議LG 32GS95UE 定係 AW2725DF
主要打機 fps game多
電腦枱得60cm深
lg
近排見到係咁推philips 32m2n8800
個價同日馬aw3225qf 差唔多
兩隻都係QD-OLED 4K 240hz
邊隻好啲?
唔介意曲mon 就dell 啦
fo32u2 8999 買唔買得過
直mon 嚟講買得過嘅,啲port 齊,有kvm, osd 唔錯,最重要有現貨
對比msi 嗰隻,msi 有90w pd charge, 呢隻得18w
如果插macbook, msi 會好啲
xg27acs 有無計傾 想要27寸 IPS 2K
二千幾使乜買佢?不過對asus盲信可買,用咗rog個名
有無咩推薦
更新返,原來重有優惠未扣,拆實機價2,022
已賣哂D贈品$2400
DBS回贈$2000
打錯左,唔好意思
更新返,原來重有優惠未扣,拆實機價2,422
已賣哂D贈品$2400
DBS回贈$1600
日馬 aw3225qf 岩岩收左貨
請問各位巴插左電後, 近聽個mon背有D"滋滋聲"
應該係電流聲黎, 大家有無哩個情況
之前有人話philips呢部會不斷自動降低亮度
應該係開機後, 面向個mon既右邊有滋滋聲,
關機就無, 請問大家有無哩個情況
見有現貨買左了隻msi幾個月都未有貨
點解回$1600
聽講像素移動得好明顯?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞